Ekrem barış
çatı dere izolasyon membran işleriniz garantili yapılır. 40 yıldır bu mesleği yapıyorum.
147.5k
Kullanıcı
121.3k
İş talebi
96.7k
Mesajlaşma
97.1k
Profesyonel
Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.
Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.
Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.
Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!
Nasıl Çalışır?
Hizmet Arama ve Usta Seçimi
Çatı Yapımı - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama
Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme
Ataşehir Çatı Onarımı
Yapıların çatıları sorunsuz bir yaşam için oldukça önemlidir. Yağmur, kar, şiddetli fırtına gibi dış etkenlerden korunmak ve ısı yalıtım konusunda etkili koruma sağlayan bir çatı, konforlu bir yaşam için önemli etkenlerdendir. Çatılar dış etkenlere bağlı olarak zamanla aşınır ve yalıtım etkili bir şekilde görevini yerine getiremez hale gelir. Çatınızdaki bu aşınmalar evinizin ısı dengesini bozarken, çatlaklardan sızan sular duvarlarda kabarmalara yol açabilir. Bu tip sorunların önüne geçmek için Ataşehir çatı onarımı oldukça önemlidir. Çatı onarımı sırasında bölgesel olarak tespit edilen hasarlı noktalar tamir edilirken, yalıtım işlevi de tekrardan sağlanmış olur. Çatılardaki ısı yalıtımı sayesinde %25 oranında enerji tasarrufu sağlanmış olur. Çatı onarımı yapıldıktan sonra yağmur ve kar suları çatının içerisinde değil yapılan oluk sistemi ile dışarıya akıtılmaktadır. Hasarın büyüklüğüne göre değişebilecek çatı onarımı maliyeti, aynı zamanda kullanılan malzemenin kalitesine göre de değişkenlik gösterecektir.
Çatı Onarımı Nasıl Yapılır?
Çatı onarımını sorunsuz yapmak ustalık gerektiren bir iştir. Çatı onarımını ihmal etmek beraberinde pek çok sorunu da getirir. Çatılar her yıl düzenli periyotlarla kontrol edilmeli ve çatlak, kırık gibi noktalar belirlenmelidir. Çatı oluklarının su sızdırıp sızdırmadığı da yalıtım ile beraber kontrol edilmesi gereken hususlardandır. Eğer çatıdaki sorunlar onarılamayacak kadar büyükse, çatının komple değiştirilmesi gerekmektedir. Ataşehir çatı ustası seçiminiz çatı onarımı konusunda dikkat etmeniz gereken etkenlerin başında gelmektedir. İyi bir çatı tamiri ustası minimum maliyetle maksimum verim alabilmelidir. Çatı tamiri aşama aşama yapılması gereken bir iştir. Bu aşamalar şöyle sıralanabilir;
- Önce çatının iskelet tamiri ile başlanmalıdır. Çatı iskeleti demir profillerden oluşan ve çatı malzemelerini taşıyan bir yapıdır. Çatı iskeleti yapılmadan onarıma başlamak zamanla çatının çökmesine yol açabilir. Çatı iskeleti tamirinden sonra diğer işlemlere geçilebilir.
- Çatı iskeleti tamir edildikten sonra çatı üst tamirinin yapılması gerekmektedir. Çatı üst malzemesinin tamirinde kullanılan malzemenin ne olduğu konusu önemlidir. Örneğin sac ile kaplı çatının tamirinde sac açıklarının giderilmesinde vidalama veya kesme işlemi yapılır. Her malzemenin dayanıklılığı, monte süreleri farklı olduğundan çatı tamirinde malzeme seçimine özen gösterilmesi gerekmektedir.
- Kiremitlerin döşenebilmesi amacıyla çatıdaki merteklerin üstüne kiremit altı tahtası çakılır. Bu tahta kaplamaların üstüne su geçirmez membran örtü serilir. Bu örtü kiremitlerden akabilecek suyun sızdırılmasını engeller. Bu aşamada çatı kiremitleri tek tek kontrol edilmeli ve kırık kiremitlerin yerine sağlamları konulmalı. Bu kontrol sırasında da kiremitlere dikkatli basılmalı ve sağlam kiremitlere basılmamalı.
Çatı Onarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çatı onarımı yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunların başında oluk tamiri gelmektedir. Çatı olukları genel olarak çatının özelliğine göre çatı kenarlarına konur ve fazla suyun tahliye edilmesini sağlar. Oluklar yeterli bakım yapılmaması durumunda kırılıp tıkanabilir. Oluk onarımı yapılarak, pis suların bina duvarlarına temas etmeden dışarı atılması sağlanmaktadır. Çatı tamirinde dikkat edilecek bir diğer nokta ise eklem yerlerinin tamiri işlemidir. Bu eklem yerlerine baca kısmının eklem yerleri örnek verilebilir. Çatı üzerinde yer alan çanak anten, güneş panelleri gibi yapıların ayak kısımları, çatının yalıtımına ve su geçirmeme özelliğine zarar vermektedir. Bu tip yapıların ayak kısımlarına dikkatli bir şekilde yalıtım malzemesi doldurulması ve üzerinin kapanması gerekmektedir. Çatı tamirinde dikkat edilmesi gereken son husus ise çatı altına konulacak olan yalıtım malzemesinin tamiridir. Çatının altına konulacak çeşitli yalıtım malzemeleri ile kış soğuğuna karşı binanızı korumuş olursunuz. İzocam ve köpükten olan yalıtım malzemeleri zamanla aşınmaya ya da yıpranmaya müsait malzemelerdedir. Yıpranmış kesitlerin zamanla tespit edilip onarılması gerekmektedir. Çatı tamirinde kullanılması gereken malzemelerin CE veya TSE sertifikalı olması gerekmektedir. Çatı tamirinde çalışan işçilerin kişisel koruyucu donanmaları olmalıdır. Kullanılan malzemelerin de güvenliği sağlanmalıdır. Yalıtım malzemeleri yanıcı kolay tutuşabilecek malzemeler olduğundan, çalışan personel her ihtimale karşı yanında yangın tüpü bulundurmalıdır. Çatı tamiri genel olarak, aşama aşama ve özen gösterilerek yapılması gereken bir iştir. Çatı tamirini yaparken zamana da dikkat etmeniz gerekir. Kış ayları çatı tamiri yapılması için riskli aylardır. Kış mevsimi yoğun yağışlar ve kar sebebi ile çatı onarımını bir hayli güçleştirir. Çatı onarımı da belli bir zaman alacağı için bu zaman diliminde çatının açıkta kalan kısımlarında su girme olasılığı çok yüksek olacaktır. Çatı üzerinde birikebilecek su ve kar kayma riskini de arttıracaktır. Yaz aylarında da yoğun sıcağın çalışanları etkileme olasılığı olduğundan çok acil olmadıkça çatı onarımı yapılması önerilmez. Çatı onarımı için en uygun zaman bahar aylarıdır. Hava durumu kontrol edilerek onarıma başlanabilir. Ataşehir çatı tamiri de, tıpkı diğer bölgelerde yer alan çatı tamirleri kadar önemli ve dikkat edilmesi gereken bir detaydır. İşini bilen güvenilir bir ustayla çalışmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Ustala’ya üye olarak çatı onarımı konusunda ilanınızı bırakabilirsiniz.
En Sık Karşılaşılan Çatı Problemleri
Çatıda karşılaşılacak problemler zamanla ortaya çıkan problemler olsalar da farklı sebeplere bağlı olabilmektedirler. En sık karşılaşılan sorunlar şunlardır;
- Kötü veya Hatalı Kurulum: Çatı onarımında kullanılacak malzemelerin hatalı bir şekilde monte edilmesi sorunlara yol açan en büyük hatalardan biridir. Kötü işçilik ve kalitesiz malzemeler kullanılan bir çatı tamiri kısa süre içerisinde sızdırmalar, ısı yalıtımında çıkan yırtıklar gibi sorunlar yaşamaktadırlar. İyi bir çatı ustası eşliğinde çatı kontrol edilmeli ve eksiklikler not edilmelidir.
- Zararlı Canlılar: Böcekler (özellikle tahtakuruları) çatıdaki ahşap yapıya zarar vermektedir. Özellikle ahşap çatı sistemi olanlar, çatıyı ayakta tutan tahta kolonları kontrol etmeli ve herhangi bir zararlı canlının verdiği tahribat tespit edildiğinde ilaçlama yapılmalıdır.
- Nem ve Sızıntı: Yağmur, kar, dolu, buz gibi etkenler nemin çatı katmanlarından sızmasına, bu da çürümeye ve küflenmeye yol açar. Bu küflenme ve çürüme zamanla dolgu malzemelerinin kolay aşınmasına ve çatının tüm özelliklerini yitirmesine neden olur.
- Çatıda Oluşan Delikler: Çatıda biriken yağmur suları sert esintilerden kaynaklı olarak çatı malzemesini delebilir. Çatı onarımı yapıldıktan sonra özellikle yağmur sularını tahliye edecek boruların döşenmesine özen gösterilmelidir.
- Havalandırma: Tavan arasındaki sıcaklık ve nemi dengede tutmak gerekir. Bu yüzden yeterli havalandırma çok önemlidir. Çatı sisteminde hava üstten geçebilir. Sıcak hava yükseldiğinden bu hava hareketini sağlamak için mekanik bir sisteme ihtiyaç duyulmaz. Doğru tasarlanmamış bir çatıda havalandırma sorunu yaşanabilir.
- Bakım Eksikliği veya Yanlış Bakım: Bakımları zamanında yapılmayan çatılar mutlak suretle sorun çıkarmaya müsait yapılardırlar. Çıkıntılı ağaç dallarının çatıya zara veren kısımlarının budanmaması, olukların temizlenmemesi gibi sorunlar sıklıkla takip edilmelidir. Rutin kontroller ve bakımlar çatınızın ömrünü uzatır. Bu bakımları zamanında yaptırmanız, uzun vadede daha karlı çıkmanızı sağlayacaktır.
- Büzülme ve Kabarma: Büzülme kiremidin altındaki çatı zarının büzüşmesi sonucu oluşur. Daha çok üst katlarda çatlamaya neden olur. Kiremitlerin veya zonaların altındaki kabarcıkların kabarması, ayrılması, çıkması gibi sorunlara yol açabilir.
- Ağaçlar: Çatının dibinde büyüyen ağaçlar uzadıkça çatıya zarar verebilir ve çevre ağaçlardan kopan dallar zamanla çatıyı aşındırabilir ve korutucu üst tabakayı yıpratabilir. Bu nedenden ötürü çatıya yakın konumlandırılmış ağaçlar çatıdan geriye doğru kesilmelidir.