Sinan GÜL
mehmet talı
Bayram Girgin
muammer kakramanoğulları
eness çalak
Kendi atölyemizde hizmet vermekteyiz
Engin Güler
Okan Bozkurt
aşur şimşek
Yalçın Aksu
147.5k
Kullanıcı
121.3k
İş talebi
96.7k
Mesajlaşma
97.1k
Profesyonel
Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.
Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.
Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.
Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!
Nasıl Çalışır?
Hizmet Arama ve Usta Seçimi
Marangoz - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama
Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme
Bu alandaki diğer hizmetler
Marangoz ve Ahşap Yapım
Marangoz ustaları artık çok yakınınızda, seçeneklerinizi kendiniz belirleyin boşuna zaman kaybetmeyin. Marangozluk işlerinizi yaptırmak için Ustala.com'da ilanınızı oluşturun, konuyla ilgili en uzman kişiler en hızlı biçimde size ulaşsın. Üye girişinizi yapın, hangi hizmeti almak istediğinizi seçin, adresinizi girin, ilanı oluşturun ve alanında profesyonel marangoz ustalarından gelen teklifler arasından size en uygun olanı seçin. Yapmanız gereken bu kadar kolay…
Marangoz, ağaç işleriyle uğraşan ve ağaçtan çeşitli eşyalar yapan ustadır. Marangozlar, ahşap malzemeleri isteğe göre çeşitli makineler yardımı ile şekil vererek binalara gerektiği gibi yerleştiren ve kullandığı aletlerle eşya yapan kişilerdir. Daima ihtiyaç duyulan, geçmişi çok eskilere dayanan bir meslektir. Ahşap işlemesi kolay, doğal, estetik ve temiz bir malzeme oluşundan dolayı birçok alanda sıkça kullanılmaktadır. Etrafımızda gördüğümüz, kullandığımız her çeşit sandalye, masa, dolap, gardırop, sehpa gibi ahşap eşyaları usta marangozlar yapmıştır. Yaşam alanlarımız, iş yerlerimiz ve binaların tabanından, tavanına, çatısına, kapılarına, pencerelerine kadar hepsi marangoz ustalarının elinden çıkmıştır. Ahşap eşyaların yapımı, yerine montesi, yıprananların tamiri, yeni alınanların montesi ya da taşınırken eski yerinden sökülüp yeni yerinde monte edilmesi gibi incelik isteyen marangoz işleri güvenilir ustalar sayesinde kolay hale gelmiştir.
Marangozluk Çeşitleri
Marangozluk geniş bir iş alanına sahip olduğundan kollara ayrılmıştır. Marangozluk kolları dülger, mobilyacı, modelci, doğramacı, ağaç tornacısı, arabacı, fıçıcı gibi isimler alır. Dülger, eski geleneksel ahşap evleri, binaların çatı, tavan, taban ve merdiven gibi ağaç işlerini yapar. Mobilyacı, yemek odası, oturma odası, yatak odası takımları, hol, antre, salon takımları, sehpa, gardırop, komodin, sandık, dolap gibi mobilyaların imalat, montaj ve tamirini yapar. Ağaç tornacısı, çeşitli mobilyaların ayak veya kayıtlarını, merdiven küpeşteleri, tepe süsleri gibi parçalarını ağaç tornadan geçirir. Modelci, tutamak, kulp, çeşitli motor ve makine parçalarının yumuşak ağaçtan modelini yapar. Doğramacı, pencere, kapı, lambri, panjur gibi eşyaların montaj, üretim ve tamirini yapar. Ayrıca marangozlar sandal, kayık gibi büyük hacimli deniz araçların üretim ve tamirini de yapar. Müzikal marangoz, çeşitli müzik aletlerinin üretimi ve tamirini, parçaların kesim ve montajını yapar.
Marangoz’un Temel Çalışma Şekli
İnsanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerinin sürdürebilmelerini sağlayan binalar inşa ederiz. Binaların dış ve iç kısımları ahşap malzemeler kullanılarak marangoz ustalarının bilgi ve tecrübesiyle yapılır. Profesyonel marangoz ustası, kaliteli hizmet verebilmesi için üç temel bilgiye sahiptir. Birincisi malzeme bilgisidir. Hangi cins ağacın hangi işlerde kullanılacağını bilmesidir. İkincisi Avadanlık denen marangoz takımlarındaki yüze yakın aletin ne işe yaradığını ve nasıl kullanacağını iyi bilmesidir. Çalıştığı malzemeye uygun aleti kullanır. Üçüncüsü marangozluk, mobilyacılık ve yapı işleri tarihi bilgisidir. Bu bilgi marangozun daha iyi ve kaliteli iş yapmasını sağlar. Marangozun dayanıklı, kalın sağlam bir ağaç tezgâh kullanması saydığımız bilgiler kadar önemlidir. Kullanılan belli başlı aletler şöyledir; testere, gönye, rende, çekiç, kerpeten, mengene, bileme taşı, matkap, pergel, keser, eğe, tokmak, tornavida, burgu. Ölçü aletleri metre, su terazisi, kumpastır. Makineler ise planya, şerit testere, daire testere, kalınlık ve freze makineleridir. Yardımcı malzemeler tutkal, boya, vida, vernik, çivi ve benzeri marangozluk malzemeleridir. Marangoz ustaları bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde ağacın kesilip, işlenip, kullanılabilir ahşap malzeme haline gelmesini sağlarlar. İnşaat alanında çalışan marangozlar, bir yapının iç dekorasyonunda kapı, pencere, ankastre mobilya gibi işlerin imalatı ve montajını yaparlar. Ahşap işlemeler, mobilyaların üretimi ve montajı, dolapların, kulp ve kilitlerin takılması, cila ve boya işlerini de yaparlar. Zaman içinde eskiyen, bozulan eşyaların onarımı, antikaların restorasyonunu da marangozlar tarafından yapılır.
Mobilya ve Mekân İlişkisi
Mobilyalar, işlevsel değeri ile yaşadığımız veya çalıştığımız mekânın kullanışlılığını ve güzel görünmesini etkilerler. Mekânın sevimli, renkli ve sıcak hale gelmesini sağlarlar. Mekânın kullanışlı ve konforlu olması için mobilya ile mekân ilişkisi iyi kurulmalıdır. Yaşanabilirlik tamamen kullanan kişinin kontrolünde olduğundan, ne kadar iyi düzenlenirse çok daha kullanışlı olur. Mobilyaların seçimi, yoğunluğu ve yerleşimi ile mekânda ferahlık sağlanmalıdır. Mobilyalar birbirleriyle ve bina elemanlarıyla uyumlu olmalıdır. Mekânın istek ve ihtiyacınıza göre düzenlenmesi, huzurlu, rahat ve mutlu zaman geçirmenizi sağlar. Günümüzde cam, çelik, plastik ve alüminyum gibi malzemeler kullanılıyor olsa da ahşap mobilyalar daha çok tercih edilmektedir. Dayanıklı oluşu, bakım ve değişiminin kolaylığı, boyanabilir olması gibi özellikleri ahşabın popülaritesini sürdürmesine sebep olmuştur. Marangoz işleri yaşadığımız mekanlara estetik, konfor, ergonomi getirmiş ve getirmeye devam etmektedirler.
Mobilyanın Tarihi
Mobilya yapımı ve kullanımının günümüzden binlerce yıl öncesine dayandığını gösteren örnekler bazı ülkelerin müzelerinde sergilenmektedir. Antik çağda insanlar rahat oturmak için taştan ve ağaçtan mobilyalar yapmıştır. Mimarinin iç donatım aracı olarak mobilyalar eski çağlardan bugüne evrim geçirmiştir. Her medeniyetin yaşayış şartlarına göre modeller ve farklı yapım tarzları ortaya çıkmıştır. El aletleri kullanılarak birçok eşya yapılmıştır. İhtiyaçların artması, alet ve makinelerin icadı ile mobilya modellerinin gelişimi hızlanmıştır. Günümüzde mobilya her yerde gereksinim duyulan eşyalar haline gelmiştir. Dayanıklı mobilya yapımı ve üretimi zorunluluk olmuştur. Demir, çelik gibi başka malzemelerle ahşap birleştirilerek, genel kullanım alanlarına ucuz ve dayanıklı mobilya sağlanmıştır.
Ahşap Malzemenin Tarihi
İlk çağlardan günümüze ahşap insanın barınma ihtiyacını karşılayan en çok kullandığı doğal yapı malzemesi olmuştur. Beton ve çelikten çok daha eskidir. İlkel insanların kendilerini vahşi hayvanlardan korumak için ağaçlara tırmanmasıyla ahşap tarihi başlamıştır. Ağaç kovuklarında başlayan barınma ihtiyacı daha sonra kamış, saz gibi doğal malzemelerle destek bulmuştur. Sonraki dönemlerde ahşap yığma ve karkas sistemine geçilmiştir. Mimarlık, dönemin sanat akımlarından etkilenmiş, teknik ve estetiğin birleştiği birçok bina ve yapı eserleri inşa edilmiştir. Ahşap zaman içinde kullanım tekniği ve biçimi ile çok gelişme göstermemiştir. Günümüzde kullanılan tekniklerle geleneksel teknikler arasında birbirine benzerlikler görülmektedir. Geçtiğimiz yüzyıl başlarında ahşap, yapılarda taşıyıcı iskelet malzemesi olarak kullanılmaya başlandı. Sanayinin gelişmesinin getirdiği ihtiyaçlar çelik kullanımını artırmıştır. Aynı zamanda savaş yılları öncesi ve sonrası çelik değerli bir silah ham maddesi olarak kullanılmıştır. Bu da çeliğin yapı alanından çekilmesine sebep olmuştur. Yerine farklı yapılarda ahşap malzemenin rasyonel olarak kullanılması zorunluluğunu beraberinde getirmiştir. Böylece bugün kullanılan, ahşabı çeşitli dış etkilere karşı koruyan malzemeler ve kullanım yöntemleri geliştirilmiştir. Modern bileşim elemanları bu dönemde bulunmuştur. Bu malzeme teknolojinin gelişimi, mimari anlayışın belli ölçüde özgürleşmesine sebep olmuştur. Doğal ahşap yenilenmiş, ahşaptan kompozit yeni ürünler elde edilmiştir. Endüstrinin gelişmesiyle yeni boyutlar kazanan ahşap malzemenin kullanım alanı büyümüş ve esneklik kazanmıştır. Teknoloji ahşabın korunması konusunda da kendini geliştirmiştir. Doğal ahşap malzemenin rutubet deformasyonunu önlemek, mikroorganizmalara karşı koruma sağlamak ve kolay yanmamasını sağlamak amacıyla yöntemler geliştirilmiştir. Bütün bu gelişmeler, bilgi birikimi ve tecrübe, bugün marangoz ustaları tarafından devam ettirilerek kullanılmaktadır.
Marangoz İhtiyacına Siz Cevap Verin
Ustala.com üzerinden gelen ilanları inceleyerek marangozluk hizmeti almak isteyen müşterilere ulaşın. İşin ustasıysanız yapmanız gereken çok basit! Marangoz ilanları kısmına giriş yapıp, size en uygun ilanlara teklif vererek hızlı şekilde aradığınız müşteriye ulaşabilirsiniz. Bu sayede hem kolayca müşteri bulursunuz hem kazancınıza kazan katarsınız. Sayısız ilan arasında konum olarak size en yakın müşteriye kolayca ulaşabilir, bu şekilde müşteri bağlantılarınızı hızlı bir şekilde çoğaltabilirsiniz.