Burak Emre KAMURAN
kaan albayrak
Profesyonel bir yaklaşım ve uygun fiyatlarla hizmet vermekteyiz kocaklar oto kuofor
Kenan Diçer
1995 den beri hizmet vermekdeyim.
Bülent kamber
ısmail Agacayak
sinan yurttapan
hizmette sınır % 100
Yüksel İnşaat DEKOR TURİZM SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
hüseyin aydaş
ismail
147.5k
Kullanıcı
121.3k
İş talebi
96.7k
Mesajlaşma
97.1k
Profesyonel
Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.
Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.
Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.
Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!
Nasıl Çalışır?
Hizmet Arama ve Usta Seçimi
Seramik - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama
Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme
Seramik Ustaları
Seramik ustası, zemin ya da duvara seramik, fayans, karo ve granit gibi taş çeşitlerini döşeyen kişidir. Bu ustalar genellikle inşaat sektöründe çalışır. Seramik ustası, evlerin banyo, mutfak, koridor, tuvalet, oda veya dış cephelerine döşeme işlemini yapan kişidir. Ustalar bu taşları evin genel dekorasyonuna uygun bir şekilde, müşterinin istediği özelliklerde seçip belli bir tasarım ile uygulanmaktadır. Her zemin için farklı seramik modelleri tercih edilebilir. Seramikler evinizin, işyerinizin veya yaptırdığınız herhangi bir yapının havasını oldukça değiştiren tasarım ürünlerindendir. Özellikle günümüzde farklı markalar, farklı desen ve renklerde ürettikleri seramik karolar ile kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışmaktadır. Seramik döşeme işi ince bir işçilik gerektirdiğinden mutlaka bir bilene danışılmalıdır. Böylelikle sıfır hata ile işçilik tamamlanmış olur.
Seramik Ustasının Görevleri Nelerdir?
Seramik ustası, iş aletlerini doğru bir şekilde kullanmalıdır. Seramik ustasının görevleri olarak şunları sıralayabiliriz;
Seramik Döşemede Kullanılan Malzemeler
Seramik döşemede seçilecek malzemelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu malzemeleri işin ustası titizlikle seçmeli, seçmeden evvel mutlaka kontrol etmelidir. Malzeme listesi, projenin başından belli olmalıdır. Böylelikle proje daha hızlı ve düzenli bir şekilde ilerleyebilir. Seramik döşemek için şu aletler kullanılır;
Bu aletleri işin ustası kullanmalıdır. Döşeme sırasında yapılacak bir hata, yapılan tüm işlemin boşa gitmesini sağlayacak. Seçilen seramiğin kaplama yapılacak olan alana göre sayısının belirlenmesi gerekir. Seramik ölçüsü almak da yalnızca hassas ölçü aletlerine sahip ustalar tarafından alınmalıdır. Ölçü alınıp malzemeler geldikten sonra ilk olarak seramikler yere konulur. Seramiklerin tüm alanı kaplaması gerekmektedir. Seramikler zemine eşit bir biçimde yayılmıyorsa belli noktalardan kırılabilir. Bu işlemi bilen biri yapmalıdır. Aksi takdirde zarar verici bir işlem olabilir. Seramikler dizildikten sonra harçla zemine yayılması gerekmektedir. Seramik harcı şekil belli olduktan sonra sürülmelidir. Seramikler kaldırılıp harç sürülür. Harcın tabaksı ne çok ince ne de çok kalın olmamalıdır. Harç bir mala vasıtası ile zemine yayılır. Zemin kaplandıktan sonra seramik karosunun altına da harç sürülmesi gerekir. Harcın tamamı kullanıldıktan sonra yerleştirme aşamasına geçilmelidir. Yerleştirme işlemi hassas ve yavaş yapılmalıdır. Seramikler harca yavaşça bastırılmalıdır. Bu aşama seramiklerin yerleştirilmesi açısından oldukça önemlidir. Düzgün yerleştirmediğiniz karoların yerlerini oynatmanız gerekebilir. Seramiklerin üzerine basılması hava boşluklarının oluşumunu da engeller. Her bir seramik tek tek zemine uygulanmalıdır. Seramik karo kaplama işlemi bittikten sonra zeminde herhangi bir oynama ya da kabarma olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Her defasında tek bir seramiği uyguladığınızdan sıklıkla yapılan kontrollerden sonra en fazla bir seramiğiniz heba olur.
Seramik Zeminlerin Özellikleri
Seramik Çeşitleri
Seramik çeşitleri kendi içinde kullanıldığı alana göre farklılıklar içerebilir. Seramik çeşitleri şunlardır;
Ø Porselen Karo: Toz sıkıştırma yöntemi ile üretilirler. İnce taneli ve su geçirmez yapıları vardır. Kendi içinde mat, cilasız ve parlatılmış olarak sınıflandırılır. Farklı ölçülerde imal edilebilir.
Ø Taşocağı Karosu: Doğal kilden ve cilalı-cilasız şekilleri bulunan karoya taşocağı karo denir. Koyu kırmızı gölgeli olarak bilinen karolar bu gruba aittir. Kırmızı rengin yanında kahverengi ve gri seçenekleri de bulunur.
Ø Meksika Karosu: Genellikle ev yapımı karolardır. Tasarımcının içine kattığı boyalara göre farklı renk ve dokularda üretilir.
Ø Terazzo: Portland çimentosu içinde granit veya mermer yongalardan oluşan karolara denir. Farklı kalınlık ve boy ölçülerinde bulunabilirler.
Ø Yığışım Karosu: Kalınlıkları 6-20 cm arasında değişen bu karolar genellikle 5.grup karolardır.
Ø Sırsız Sert Karolar: Doğal kil ya da porselenden yapılmış karolardır. Kir, nem ve paslanmadan etkilenmezler. Donma ve aşınmaya karşı dirençlidirler.
Ø Parke Karoları: Seramik karoya benzer şekildedir. Onların daha kalın ve geniş olanlarıdır. Hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdırlar.
Ø Seramik Mozaik Karo: Gövdeleri porselen ya da kildendir. Porselen karolar daha parlak renklere sahiptir. Doğal kilden yapılmış karoların renkleri daha mattır. Küçük karolar 30×30 cm veya 30×60 cm parçalar halinde ve düzgün karo aralıklarını sağlayacak şekilde karton veya tel örgüden yapılmış bir taban üzerinde bir araya getirilirler.
Ø Sırlı Duvar Karosu: Camsı olmayan gövdeleri parlak, mat veya billur özellikte sır ile kaplanmış, iç duvarlarda ve iş yükü az olan döşemelerde kullanılan karolardır. Dış yüzey tipi karolar hava koşullarına daha dayanıklıdır. Böylelikle hem iç hem dış duvarlar için uygundur.
Seramik Karoların Bakımı
Seramiklerin kullanışlı malzemeler olduğu aşikardır. Özellikle mutfak ve banyolarda kullanılan seramiklerin temizliği ve bakımı yapılmalıdır. Seramikler doku özelliği sayesinde toz kaldırmazlar. Bu da tozu tuttukları anlamını ortaya koyar. Tozu tuttukları için sık sık silinmeleri gerekir. Seramikleri süpürmek tek yol değildir. Toz tutma özellikleri sayesinde ne kadar süpürülürse süpürülsün tozun hepsi silinmez. Bu yüzden seramik kaplamalar için üretilen paspas ve deterjanlar ile silinmelidir. Kullanılacak deterjana dikkat etmeniz gerekir. Çok güçlü kimyasal deterjanlar kullanmak harca zarar verir. İlerleyen zamanlarda harç etkisini yitirir ve seramik karolar yerinden oynar. Kiri çok tutmayan seramikler için güçlü deterjanlar kullanmanıza neden yoktur. Karolar silindikten sonra ılık bir su ile yıkanması da deterjan lekelerinin oluşmasının önüne geçecektir. Özellikle amonyak bazlı deterjanların kesinlikle karoların temizliğinde kullanılmaması gerekir. Yağlı temizleyiciler silinse bile karolarda leke oluşumuna sebebiyet verebilir. Seramiklerin cilalanması da doğru bilinen yanlışların başında gelir. Cilaladığınız seramikte, seramiğin cinsine göre cila birikintisi oluşabilir. Seramikler zaten içerdiği dokular nedeni ile parlaktırlar.
Seramik fiyatları da seramiğin kalitesi ve çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Son teknoloji üretim teknikleri ile üretilen seramik modelleri diğer modellere göre daha farklı bir fiyat kategorisine girebilir. Ayrıca kaç adet seramik alacağınızda toplamdaki fiyatta değişime neden olacaktır. Seramik fiyatlarını öğrenmeden evvel, seramik kaplatacağınız alan için ne kadar seramik karo kullanılması gerektiğini bir ustaya danışarak fiyat alabilirsiniz. Planlı programlı ilerlemek bütçenizi de ona göre ayarlamanızı sağlayacaktır. Seramik döşeme sektöründe aktif olarak çalışan bir ustayaysanız, yeni müşterilerinize ustala.com üzerinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Binlerce ilan içerisinden size ne uygun olanlarına teklif vererek hem kazancınızı arttıracak hem de firmanızın tanınırlığını arttırmış olacaksınız.