Mantolama

Mantolama

Mantolama

Tüm Ustalar

Kayıtlı 125 Hizmet Veren

Ustala'da kayıtlı hizmet verenler iş taleplerinize hızlı şekilde cevap verir, bütçenize uygun fiyat tekliflerine kolayca ulaşırsınız

Mantolama Firmaları

mustafa ordu

Şemsettin Toka

Şemsettin Toka

ömer aşut

GÖRKEM BÜLBÜL

şükrü Boztaş

Özkan dursun

muzaffer karakoyun

halil balkan

BALKAN Yapı İnşaat olarakİnsana ve teknolojiye yatırım yaparak, kendimizi sürekli geliştirerek, ülk

Son gelen Mantolama talepleri

dış cephe mantolama yapacak usta arkadaşlar arıyoruz
Sakarya / Hendek
dış cephe mantolama yapacak usta arkadaşlar arıyoruz
Sakarya / Hendek
İki oda 3 duvar iç yalıtım
Çankırı / Çerkeş

Ustala kullanıcıları

Birçok alanda hizmet verenler ile hizmete ihtiyacı olan kişileri buluşturan ustala her geçen gün büyümeye devam ediyor

145.3k

Kullanıcı

118.8k

İş talebi

96.6k

Mesajlaşma

96.9k

Profesyonel

stats

Kolay Kullanım

Kolay Arama ve Filtreleme Özelliği

Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.

Kullanıcı Dostu Platform Tasarımı

Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.

İletişim ve Destek Hizmetleri

Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.

hero

Teklifler cepte

Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.

iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!

Nasıl Çalışır?

Hizmet Arama ve Usta Seçimi

Ustala üzerinden ihtiyacınız olan hizmet kategorisini arayarak, platformda bulunan profesyonel ustaları inceleyebilirsiniz. Hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumlarına göre uygun olan ustayı seçin.

Mantolama - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama

Seçtiğiniz ustalardan fiyat teklifi isteyin ve hizmet detayları hakkında bilgi alın. Teklifleri karşılaştırarak bütçenize ve beklentilerinize en uygun olan ustayla hizmetin gerçekleştirileceği gün ve saat için randevu oluşturun.

Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme

Belirlenen gün ve saatte, seçtiğiniz usta hizmeti gerçekleştirmek için belirttiğiniz adrese gelecektir. Hizmet tamamlandıktan sonra ödemenizi güvenli bir şekilde Ustala üzerinden gerçekleştirin.

Konuma göre Mantolama

Mantolama İşleri için Güvenilir Adres!

Evinizde mantolama işlemi yaptırmak mı istiyorsunuz? En iyi mantolama firmalarına ulaşmanın adresi Ustala.com. Siteye girerek üyelik sözleşmesini okuyun ve yeni bir üyelik oluşturun. Sonrası çok kolay! Mantolama işleminiz için ilanınızı verin! Böylece konusunda uzman kişiler ilanınıza teklif verebilir. Oturduğunuz yerden, sizler için en uygun mantolama firmaları ile anlaşabilirsiniz.

Mantolama kelimesinin kökeni, üzerimize giydiğimiz mantodan gelmektedir. Mantolama da manto ile aynı işlevde kullanılmaktadır. Vücudumuzdaki işlevi ne ise evlerimizde de aynı işlevde kullanılmaktadır. Isı yalıtımın en iyi yollarından biri mantolamadır. Kış aylarından bina içerisinde ısınmış hava ile dışarıdaki havanın farkı çok olur. Bu hava pencerelerden, duvarlardan ve çatıdan dışarıya sızabilir. Sızan hava dışarıdaki hava ile temas ettiğinde evinizin de soğumasına neden olacaktır. Bu durum hem konfor hem de yakıt tasarrufunu olumsuz etkileyecektir. Yeteri kadar ısınamadığınızda kombi derecesini arttırmanız faturalarınızı da kabartacaktır. Oysaki iyi mantolama malzemeleri ve iyi bir işçilikle yapılan mantolama, dertlerinize çare olabilir. Mantolama ısıyı evinizin içinde hapseder ve dışarıyla temasını engeller. Böylece soğuk hava evinizi etkilemez ve kombinin derecesini arttırmanıza gerek kalmaz. Eviniz daha az yakıtla daha çok ısınır. Evinizin ve ülkenin ekonomisine olumlu katkı yapmış olursunuz. Ayrıca çevreye duyarlı bu sistem sayesinden tükenmekte olan kaynakları tasarruflu kullanırsınız. Yaz aylarında ise içeride ki soğuk havayı izole etmektedir. 

Örneğin evde klimanız saatlerce çalışsa dahi kapattığınızda sıcaklığı anında hissedersiniz. İşte mantolama sayesinde klimanızı kapatsanız da soğuk hava uzun süre etkili kalacaktır. Böylece yaz aylarında da elektrik faturasından tasarruf sağlamış olursunuz. Mantolama malzemeleri iyi seçildiğinde, nem ve ısı transferini minimuma indireceğinden bina ömrünüzde artacaktır. Elbette tecrübeli bir mantolama ustası ve ekibi ile çalışmak çok önemlidir.

Mantolama İşleminde Kullanılan Malzemeler

Mantolama malzemeleri müşteri isteklerine göre farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak nelerin kullanıldığından bahsedeceğiz.  Kullanılacak malzemeler; ısı yalıtım levhası, yapıştırma harcı, ısı yalıtım sıvası, dekoratif kaplama sıvası, donatı filesi, mekanik tespit dübeli, köşe profili, su basma profili, damlalık, dilatasyon, denizlik profili ve dış cephe boyasıdır.

Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygulanacak zemin tozdan, kirden ve nemden arındırılmalıdır. Dökülme veya kabarma olan yerler tel fırça ile temizlenmeli, çatlak ve kırıklar onarılmalıdır. Daha sonra dış cephe mantolamanın ilk adımı olarak subasman profilleri yerleştirilir. Yerleştirme işlemi su terazisi ile yapılmaktadır. Bu işlemden sonra plaka yapıştırma uygulamasına geçilir. Bu plakalar müşteri taleplerine göre strafor, taş yünü ve fugalı olabilir. Plakalar özellikleri açısından farklılık gösterebilir. Bu yüzden çalıştığınız mantolama firmalarına, hangi mantolama malzemelerini kullandıklarını sormayı unutmayınız. Plaka yapıştırılırken genellikle çerçeve metodu kullanılır. Yapıştırıcılar plakayı tamamen kaplayacak şekilde sürülür. Orta kısımlara fazla yapıştırıcı sürülebilir. Plaka yapıştırma işleminden sonra bir gün yapıştırıcının kuruması beklenmelidir. Mantolama firmaları çalışırken, sizin de gözlem yapmanız faydalı olacaktır. Plakaların yapıştığından emin olduktan sonra dübelleme işlemine geçilecektir. Dübeller plakaların birleşim yerlerinde kullanılır. Ayrıca plakaların orta kısımlarına birer tane dübel atılmalıdır. Bina yüksekliğine göre dübel atımı sıkıştırılabilir. Son katlara doğru dübel sayısı arttırılabilir. Dübelleme bittiğinde işlem sırası sıvaya gelmektedir. Plakaların üzerine kalın bir şekilde sıva uygulanır. Plakalara uygulanan kalın sıvanın üzerine file yerleştirilir ardından ince sıva atılır. Sıva yapılacak yüzeyin 5 C⁰ - 35 C⁰ olması gerekmektedir. +35 C⁰ fazla yüzey sıcaklığı mevcut ise sıva suyunu hızlı kaybedeceğinden uygulama yapılmamalıdır. Hava durumuna bakılmalı güneşli günler tercih edilmelidir. Sıva uygulamasından sonra 1 gün beklenmelidir. Su ile teması 1 gün boyunca engellenmelidir. Kullanılacak mantolama malzemeleri oldukça önemlidir. Kaliteli malzemeler daha verimli bir yalıtım sağlayacaktır. Dekoratif mantolamanın püf noktası, herhangi bir çıkıntıyı ve kabarıklığı engellemek için tek seferde uygulamaktır. Binanızın dekoratif kaplaması tamamlandıktan sonra mantolama işleminin sonuna gelmiş sayılırsınız. Artık binanızı veya evinizi hayal ettiğiniz renge boyayabilirsiniz.

İç Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?

Eğer bina size ait değilse ve bina yönetimi mantolama kararı almadıysa dert etmeyin. İç cephe mantolama işinizi görecektir. Uygulama şekli olarak dış cephe mantolama ile örtüşmektedir. Dış cephe mantolama ile tek farkı, dış cephede kullanılan mantolama malzemeleri kalındır ancak iç cephe mantolama da 2-3 cm civarındadır. Tam olarak dış cephe kaplama ile aynı verimi alamayabilirsiniz. Ancak sizlere fayda sağlayacaktır. Çalışıyorsunuz ve mantolama firmalarına ulaşmak için vaktiniz yok mu? Ustala.com’da ilan vererek mantolama firmalarının size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Mantolama Uygulaması Ne Kadar Sürer?

Mantolama firmaları, ortalama binalardaki mantolama işlerini 1-4 hafta arasında bitirebilmektedir. Hava koşulları, bina yüksekliği, uygulamada çalışacak personel sayısı ve kullanılacak mantolama malzemeleri bitirme süresinde etkili olacaktır. Kuvvetli rüzgar, sis ve yağmurlu havalarda mantolama işlemi yapılmamalıdır. Uygulama yapıldığında dış yüzeyin en az +5 C⁰ olması gerekmektedir.

İyi Bir Mantolama Nasıl Olmalıdır?

Binalarda yapılması hedeflenen mantolama uygulamaları, evlerde ve yaşam alanlarında oluşacak sorunların önüne geçmek amacıyla uygulanan yalıtım teknikleridir. Binalar analiz edilerek mantolama malzemeleri seçilmeli ve verimli bir yalıtım sağlanması amaçlanmalıdır. Evlerde uygulanan mantolama işlemi sadece dış cepheye uygulanmamaktadır. Ayrıca tamamlayıcı unsur olarak iç cepheye de uygulanır.

Mantolama “R Değeri” ve “U Değeri“ Kavramları

Binalarda mantolama stratejisi belirlenirken, ısı yalıtım uygulamalarında R değeri veya ısı direnci, mantolama malzemelerinin “yalıtım” yeteneğini tanımlamak amacıyla kullanılır. Isı direnci malzemenin izole edebileceği ısı miktarını göstermektedir. R değeri ne kadar yüksek olursa ısı kaybı o kadar düşük olacaktır. Dolayısıyla ısı ve yakıt tasarrufu daha fazla olmaktadır. Müşteri talepleri ve bina özelliklerine göre mantolama malzemeleri belirlenmektedir. Mantolama işçilik fiyatları da bu hususlara bakılarak belirlenmektedir.

Mantolama işlemi yapılırken U değeri veya ısı transfer katsayısı, yapısal elemanların yalıtım kabiliyetini göstermektedir. Isı transfer katsayısı yapıdan geçen ısı miktarını gösterir. U değeri ne kadar düşük olursa, ısı yalıtımı o kadar iyi olmaktadır. Mantolama yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konu, enerji gereksinimlerini azaltmak olmalıdır.

Mantolama ve Görsellik

Mantolama üzerine sıva yapılarak boyanabilen bir uygulamadır. Bu nedenle evlerinizin dış görüntüsünü olumsuz etkilemez. Aksine doğru yapılan mantolama sıvası ile estetik bir görüntü ortaya çıkmaktadır. Mantolama bittiğinde üzerine hayal ettiğiniz renkleri uygulayabilirsiniz. Mantolama sayesinde yapının nem ve ısı geçirgenliği azalacağından ömrü uzamaktadır. Tecrübeli mantolama ustası ve ekibi ile çalışmak çok önemlidir. Yalıtımda hatalar olması geri dönüşü zor bir durum ortaya çıkarabilir. Bu nedenle xxx.com üzerinden oluşturduğunuz ilana teklif veren firmaların uzman olduğuna ve tecrübeli personele sahip olduğuna dikkat etmelisiniz.

Mantolama Firmaları Müşterilerinize Bir Tık ile Ulaşmanız Mümkün!

Mantolama firmaları, uzun ve zahmetli reklam kampanyaları sizleri yoruyorsa Ustala.com ile hızlı bir deneyime hazırlanın. Üyelik sözleşmesini okuyarak yeni bir üyelik oluşturabilir ve müşterilerin verdiği ilanlara teklif verebilirsiniz. Böylece daha fazla müşteriye kolayca ulaşarak büyük kazançlar elde etmeniz mümkün olacaktır.