Ege Akay
Begüm Öcal
kaan Sevim
mert keser
Emir Çiçek
gulistan uçar
Nursu Kılıç
özge öysal
Mücahit zorlu
147.8k
Kullanıcı
121.7k
İş talebi
96.7k
Mesajlaşma
97.1k
Profesyonel
Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.
Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.
Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.
Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!
Nasıl Çalışır?
Hizmet Arama ve Usta Seçimi
Evcil Hayvanlar - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama
Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme
Bu alandaki diğer hizmetler
Pet Shop
Pet shop, farklı türdeki hayvan ve yetiştirilmeleri için gereken malzemeleri hayvan sahiplerine sunan işyerlerine verilen isimdir. Pet shoplar genelde balık, kuş türleri, akvaryum, kedi, hamster, köpek gibi evcil hayvanların satışını yapmaktadır. Ve bu hayvanların ihtiyacı olan yem, mama, şampuan, aksesuar gibi ihtiyaçlarını karşılamaktadırlar. Çevremizde çok sayıda pet shop bulunmaktadır. Evcil hayvanlarınız için gerekli olan tüm gıda ve malzemeleri bu iş yerlerinden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Örneğin tuvalet eğitimleri için gerekli olan çiş pedi, çiş damlası gibi malzemeler pet shoplarda bulunur. Çoğu kişi internet arama motorlarına “pet shop nerede var?” diye soru yöneltiyor. Ama pet shop hemen hemen her semtte mevcut. Bunun yerine Ustala.com’a ihtiyacınız olan ürünler için ilan vererek size en yakın pet shop’tan evinize kadar gelmesini sağlayabilirsiniz.
Pet shop online hizmet verenlerle birlikte sadece telefonla hizmet verenler de bulunmaktadır. Tek tek bunlarla uğraşmaktansa evcil hayvanınız için tüm ihtiyaçların olduğu bir ilanı Ustala.com’a vererek her şeyi bir kere de halledebilirsiniz. Ustala.com bünyesinde bulunan pet shop’lardan her çeşit evcil hayvanların ihtiyaç duyduğu tüm malzeme, vitamin, eğitim aracı, aksesuar gibi ürünleri online mağazalarından tedarik edebilirsiniz. Mesela kedi ve köpeklerin derileri insan şampuanlarından zarar görür farklı bir yapıları olduklarından dolayı kedi ve köpeklerinizi yıkayabilmek için onlara özel şampuanlar ile yıkamanız gerekiyor. Bu gibi bakım ürünleri de elbette pet shoplardan temin edebilirsiniz. Pet shop için evcil hayvan mağazası demekteyiz. Ülkemizde evcil hayvan kategorisine köpekler de dahil olmaktadır. Ancak yurt dışında çoğu ülkede köpekler büyük ırktan sayılan hayvan olduklarından dolayı pet shoplarda satışları yasaktır. Köpekleri ancak yetiştirme çiftliklerinde alabilmektedirler.
Pet shopları ziyaret edip kendimize ve yaşam tarzımıza uygun hayvan satın almak istediğimizde dikkat etmemiz gereken özellikle köpeklerin, anne sütünden kesilmeden alınmamasıdır. Ve Devlet tarafından denetlenen bir pet shop olduğuna özen gösterilmelidir.
Evcil Hayvan Sağlığı ve Evcil Hayvanların Bakımı
Hayvan bakma büyük sorumluluk ister. Evcil hayvan sahiplerinin bir hayvan sahibi olmak istedikleri zaman onların bir can olduklarını ve kendi çocuklarına verdikleri gibi ilgi, sevgi ve bakım gerektirdiklerini unutmamak gerekiyor. Aynı zamanda evcil hayvanlarının yaşam kalitesini arttırmak sağlıklı ve eğitimli bir hayvan yetiştirmek için bakım rutinleri için neler yapmak gerekiyor hep birlikte bakalım.
Veteriner Hizmeti
Evcil hayvanız olduktan sonra kısa zaman içerisinde mutlaka veterinere götürün. Hayvanlarda tıpkı insanlar gibi check up ihtiyacı duyarlar büyük sağlık sorunlarının önüne geçmek için mutlaka önce bir check up yapılması önerilir. Bazı aşıları olmaktadır düzenli olarak evcil hayvanlarınızı aşılamaya götürmelisiniz. Aşının önemi hayvanınıza olduğu kadar ev halkı içinde önemlidir. Aşı ile aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmiş olursunuz. Acil durumlarla karşılaştığınız zaman ne yapacağınız ile ilgili bilgilere hemen ulaşabilmek için veterinerinizin telefon numarasını mutlaka alın. Ustala.com’dan veteriner hizmeti de alabilirsiniz. Bir ilan vermeniz yeter...
Evcil Hayvan Beslenmesi
Evcil hayvanlarımızın bağışıklık sistemleri biz insanlarınkinden farklı olduğu için onlara bizim yediklerimiz gıdalardan vermememiz gerekmektedir. Doğru gıda ile beslenmeleri çok önemlidir. Aksi takdirde hasta olabilirler. Veterinerden hayvanınıza uygun besinleri ve miktarları, porsiyonları hakkında bilgi alın. Evcil hayvanların özellikle mama ile beslenmesine özen gösterin. Bu mamaların içinde evcil hayvanınıza göre pek çok besin kaynağı ve vitaminler bulunmakta.
Sevgi Ve İlgi
Bir hayvan bakmaya karar verdiğimizde onlara sevgi ve ilgi alanında cömert olmamız gerekmektedir. Onlarda tıpkı insanlar gibi hissedebilen ve duyguları olan varlıklardır. Onlarla oynamak için zaman ayırmak, onları gezdirmek, hastalıkları ve bakımları ile ilgilenmek, onlara oyuncaklar almak ve evde rahat, kısıtlama getirmeden dolaşmalarını sağlamanız gerekmektedir. Ev içinde kısıtlanan hayvan mutsuz ve huzursuz olur. Özellikle köpekler büyüdükçe daha büyük yer kaplarla, gerekirse evinizi evcil hayvanınıza göre dizayn etmelisiniz. Ayrıca evcil hayvanınızın doğru davranışlarından sonra onu ödüllendirmeyi unutmamalısınız.
Evcil Hayvan Bakımında Düzenli Temizlik
Planlayacağınız temizlik rutini, hem sizin için hem de evcil hayvanınızın sağlıklı kalması için oldukça önemli bir unsurdur. En az 10 günde 1 olacak şekilde düzenli bir şekilde temizliğini yapmalısınız. Bu sayede hastalıktan ve kokudan korumuş olursunuz. Aynı zamanda evcil hayvanınızın yaşam alanının temizliğine de aynı şekilde özen göstermeniz gerekiyor. Köpek ve kedilerin tırnaklarını düzenli aralıklar ile veterinere götürüp kestirmelisiniz. Bu hem hayvanın tırnaklarının kırılmasını önler hem de sizler ve ev eşyaları için tehlike arz etmez. Özellikle köpeklerin tüylerinin düzenli bir şekilde taranması ve hatta bazı cins köpeklerin tıraşlanması gerekmektedir.
Evcil Hayvanlarınızın ve Kendinizin Sağlığınızı Koruyun
Evcil hayvanınız ile oynarken, temizlerken, beslerken taşıyabileceği mikropları göz önünde bulundurun ve tüm bu işlemleri yaptıktan sonra mutlaka ellerinizi yıkayın. Bunu evdeki tüm ev halkının özenli bir şekilde yapması gerekmektedir. Hayvanınızı sevdikten sonra mutfağa girip yemek yapacaksınız temiz olarak baktığınız köpeğinizden emin olsanız bile mutlaka ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin. Evcil hayvanınızın temizliğini yaptıktan sonra da ellerinizi normal sabunla yıkamalı bunu özellikle başta küçük çocuklar olmak üzere tüm aile halkının alışkanlık haline getirmesi gerekmektedir.
Evcil Hayvanların Hijyenine Dikkat Edin
El yıkamaya ek olarak, elbette evcil hayvanlarında hijyenlerine de dikkat etmek gerekmektedir. Böylece evcil hayvanlar ve sahipleri arasında mikropların birbirine geçmesi, yayılmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Bir başka öneride evcil hayvanınızın malzemelerini mutfağınızdan uzak tutmalısınız. Hatta evcil hayvanınızın yaşam alanlarını ve kullandığı malzeme ve aksesuar, oyuncak gibi ürünleri sık sık evin dışında dezenfekte edin. Bu malzemeleri kesinlikle mutfak lavabosunda, ya da yiyecek hazırladığınız tezgahlarda, alanlarında veya banyo lavabosu gibi yerlerde temizlemeyin. Evcil hayvanınızın tüm bu malzeme vs. temizlik işleri için belirli bir alan belirleyip orada temizleyin.
Köpeğinizi gezdirirken mutlaka yanınızda yedek poşet bulundurun. Köpeğinizin dışkısını bahçenizden ya da halka açık alanlardan bu torbaları kullanarak alın ve uygun yerlere atın. Bunu hem çevre sağlığı için hem de insan sağlığı için yapın. Çünkü kedi ve köpeklerin dışkıları insanlara zararlı olabilecek mikroplar ve parazitler içerebilir. Özellikle çocuklarınıza yuvarlak kurt denilen ya da kancalı solucan denilen parazitlerin bulaşmasını önlemek adına kedi ve köpekleri mutfaktan uzak tutmalısınız.
Zararlı parazitlere maruz kalmamak için ve azaltmak için kedi ve köpeklerinizin kumlarını mutlaka günlük olarak temizlemeniz gerekmektedir. Ve unutulmaması gereken bir nokta da hamile kadınlar eğer mümkünse kedi ve köpek kumunu değiştirmekten kaçınmalıdır.
Çocuklara Evcil Hayvanlar ile Nasıl iletişimde Bulunacağını Öğretmelisiniz
Evcil hayvanlar özellikle çocuklara sorumluluk, merhamet, dostluk gibi duyguları aşılamaktadır. Ancak, çocuklarınızın ve evcil hayvanın güvenliğini sağlamak açısından 4 yaşında ki ve daha küçük yaşta çocuğu olanların evcil hayvan almaya karar verdiği zaman denetleme işine çok dikkat etmesi gerekmektedir. Çocuklarınıza evcil hayvanınız ile oynadıktan sonra kuş, kedi, köpek, hamster gibi mutlaka ellerini yıkaması gerektiğini öğretin bunu alışkanlık haline getirmelidir. Özellikle çocukların hayvanları öpmemeleri için uyarmanızı tavsiye ederiz çünkü uzun tüylü kedi ve köpeklerin tüyleri dökülebileceğinden yutmaları gibi tehlikeli bir durumla karşılaşabilirler. Evcil hayvan satın almadan önce hayvan tüyüne alerjiniz var mı yok mu test yaptırabilirsiniz. Eğer alerjiniz varsa sonradan evcil hayvanınızdan kopmanız daha zor olacaktır.