Sena Çelebi
deniz zamur
aysun özlem
pelin er
Şerife Mavi
Derya Baykal
demet aksoy
Nurettin KALAYCI
Zuhal Genc
147.5k
Kullanıcı
121.3k
İş talebi
96.7k
Mesajlaşma
97.1k
Profesyonel
Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.
Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.
Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.
Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!
Nasıl Çalışır?
Hizmet Arama ve Usta Seçimi
El Sanatları - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama
Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme
El Sanatları Uygulamaları
Ülkemiz geleneksel el sanatları konusunda zengin bir altyapıya sahiptir. Sizlerde bu el sanatlarına evlerinizde iş yerlerinizde yer vermek istiyorsanız Ustala.com’a ilan verebilirsiniz. Üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra istediğiniz ürün hakkında detaylı bir ilan verebilir ve geleneksel el sanatları ustalarından teklif alabilirsiniz. Uygun gördüğünüz teklifi değerlendirerek istediğiniz ürünü yaptırabilirsiniz.
Ülkemizde geleneksel el sanatlarının yaygın olduğundan bahsetmiştik. Ancak son zamanlarda maalesef el sanatlarına gereken önem verilmemekte ve birçok geleneksel el sanatı unutulmaya yüz tutmaktadır. Sizler bu el sanatlarını tekrar canlandırılabilir ve el sanatlarına hayatınızda yer açabilirsiniz.
El Sanatlarının Tarihi Nedir?
Toplumların en büyük zenginliklerinden olan el sanatları o toplumu tanımak adına büyük değer taşımaktadır. Türk toplumu içinde kendini ifade etme noktasında en çok başvurulan yöntemler arasında el sanatları vardır. Hatta Türk geleneksel el sanatları dünyada ki en zengin kültür mirasları arasında yer almaktadır. Türk el sanatları, Anadolu’nun birçok yerine yayılmış şekildedir. Anadolu’daki Türk el sanatları, coğrafyadaki yerleşimin çok eskilere dayanmasından dolayı, büyük çeşitliliğe sahiptir. Anadolu’daki bu etkileşimlerden birçok el sanatı çıkarak günümüze kadar gelmiştir.
Geleneksel El Sanatları Nasıl Yapılır?
Türk el sanatları içerisinde süsleme geniş bir yer kaplamaktadır. İçinde bulunan çağın etkileri ve özellikleri birçok eserde kendisini göstermektedir. Bazı el sanatları maalesef bilinilirliğini yitirirken bazıları ise günümüzde değer kazanmaya başlamıştır. Sizlerde bu el sanatlarından kullanarak hem tarihimizin yaşamasına hem de mekanların güzelleşmesine yol açabilirsiniz. Sanatın yapıldığı konumun özellikleri de ürünlere yansımaktadır. Öncelikle hangi el sanatını istediğinize karar vermelisiniz. Sonrasında ustala.com üzerinden istediğiniz ürün hakkında ilan verebilirsiniz. İlanlara gelen teklifleri değerlendirerek uygun gördüğünüz el sanatı ustasına ürünlerinizi yaptırabilirsiniz. Türk el sanatları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.
Ebru Sanatı Nedir?
Ebru sanatı ülkemizde en önemli el sanatları arasında yerini almıştır. Günümüzde değerini kaybetmemiştir. Bu sanat su üzerine resim yapma sanatı olarak bilinir. Ebru sanatının geçmişi 9. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Suyun kağıt ile olan birleşimi ve uyumu sayesinde ortaya muhteşem sanat eserleri çıkmaktadır. Bu sanat Türkler tarafından benimsenmiş ve yaşatılmaya devam etmektedir. Sizlerde Ustala.com’a ilan vererek el istediğiniz el sanatları hakkında bilgi alabilirsiniz.
Dokumacılık Nedir?
Türk toplumu göçebe bir yaşam anlayışı benimsemiştir. Bu durum dokumacılık sanatının Türk toplumunda büyük bir yere sahip olmasına neden olmuştur. Elbette Türk toplumunun hayvancılıkla uğraşmasının da etkisi büyüktür. Çadır yapımı, halı yapımı ve soğuktan korunmak için dokunan çeşitli ürünler bulunmaktadır. Günümüzde azalsa da dokumacılık devam etmektedir. Geleneksel el sanatlarına ilginiz varsa sizler de ustala.com üzerinden ilan verebilir ve sevdiğiniz sanatı yaptırabilirsiniz.
Ahşap İşçiliği Nedir?
Özellikle Selçuklu döneminden gelen ahşap işçiliğinde ki gelişme günümüzde azalsa da etkilerini göstermektedir. Selçuklular döneminden günümüzde birçok eser kalmıştır. Günümüzde de ahşap ustaları işçilikleri yapmaktadır. Özellikle camilerin çeşitli bölümlerinde ve özel mimarilerde ahşap işçiliğine yer verilmektedir. Bunun yanında dekoratif ürünlerde de ahşap işçiliğine rastlamaktayız. Ustala.com üzerinden ahşap işçiliği yapan geleneksel el sanatları ustalarına ulaşabilirsiniz. Dışarıda arayarak bu ustalara ulaşmak oldukça zor olacaktır.
Demircilik ve Bakırcılık Nedir?
Eskiden çok önemli olmalarına rağmen günümüzde değerini yitirmeye başlamış geleneksel el sanatlarındandır. Endüstriyelleşmenin etkileri bu sanata olumsuz yansımıştır. Ancak zorda olsa bu sanat yapan ustalara ulaşabilir ve kendinize hatıra bir ürün yaptırabilirsiniz. Bakırcılığın tarihi Türk toplumu için çok eskilere dayanmaktadır. Özellikle ev aletlerinde göze çarpan bakır işlemeciliği, özen ve dikkat gerektiren bir iştir. Bakırdan yapılan ev eşyaları günümüzde hala ilgi görmekte ve sağlıklı olması nedeniyle tercih edilmektedir.
Örgücülük Nedir?
Örgücülük Türk toplumunda yaygın bir gelenektir. Geçmişten günümüze devam eden bir el işçiliğidir. Kazak, yelek, masa örtüsü, sehpa örtüleri ve birçok örgü çeşidini içinde barındırır. Sizlerde el yapımı örgülere meraklıysanız ilanınızı verebilir. Bu geleneksel el sanatları ile ilgilenen kişilerin tekliflerini bekleyebilirsiniz.
Dantel ve Oyalar
Türk insanının boş zamanlarını değerlendirmek için yaptığı işlemelerdir. Günümüzde hala özelliklerini korumaktadır. Özellikle evlerde fazlasıyla kullanılmaktadır. Sizlerde kendinize özel dantel ve oyalar yaptırmak istiyorsanız ilan verebilirsiniz. İsteklerinizi ayrıntılı bir şekilde listelerseniz hayal ettiğiniz ürünlere kavuşabilirsiniz.
Taş İşçiliği Nedir?
Taş işçiliği, günümüzde çok yaygın olmasa da eski zamanlarda fazlasıyla uygulanmış ve kültürümüzde yer kaplayan bir işçiliktir. Taş oyularak ve işlenerek farklı şekillere sokulabilir ve üzerine desenler uygulanabilir. Mimari eserlerde zaman zaman kullanılmaktadır.
Minyatür Sanatı Nedir?
Geleneksel Türk el sanatları içerisinde büyük öneme sahiptir. Bu sanat çok zor ve özen gerektiren bir sanattır. Minyatür sanatı günümüzde azalsa da etkisini devam ettirecektir.
Geleneksel El Sanatlarının Günümüzdeki Durumu
Gelişen teknoloji ile Türk el sanatları ile uğraşanların etkisi azalsa da günümüzde bu el sanatları etkisini göstermektedir. Tabi eskisi gibi ihtiyaçları karşılamak yerine daha çok dekorasyon ve süsleme ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılmaktadır. Özellikle devlet bu sanatlarını yok olmaması için çeşitli destekler vermektedir. Bu dalların unutulmaması adına çok fazla kişinin bu sanatlarla uğraşmasına katkı sağlamaktadır. Devlet kurumlarında geleneksel el sanatları üzerine birçok kurs bulunmaktadır. Bu kursları bitirenler geleneksel el sanatlarını icra ederek para kazanabilir. Belediyeler bu kursların halka ulaşmasında aracı kurumlar olmaktadır.
El Sanatlarının Önemi Nedir?
Halk kültürünün önemli bir parçası olan el sanatlarının korunmasında herkesin üzerine görev düşmektedir. Geleneksel el sanatları Türk toplumu için çok önemlidir. Değerlerimizi ve adetlerimizi bu el sanatlarında bire bir görebilirsiniz. Unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerimize ve el işçiliğine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Çünkü tüm sanatlar bizlere atalarımızdan hatıradır. Bu el sanatlarını koruyarak gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmamız gerekir.
Sizlerde geleneksel el sanatlarına destek vermek ve evlerinizde yer vermek istiyorsanız ustala.com’a ilanınızı verebilirsiniz. Ustala.com’da en iyi el sanatı ustalarına ulaşabilir, kendinize büyük anılar bırakacak, hayalinizdeki ürünlere kavuşabilirsiniz. Ayrıca yakınlarınıza hediye etmek amacıyla, el sanatı ustalarına çeşitli eserler yaptırabilirsiniz. Bu hediyeler karşınızdaki insanda büyük etki yaratacaktır. Türk kültürünü yaşatmak adına sizlerde el sanatlarına gereken önemi göstermelisiniz.
Geleneksel El Sanatı Ücretleri
Geleneksel el sanatları ücretleri isteklerinize göre farklılık göstermektedir. Yaptırmak istediğiniz sanat türüne göre fiyatlar değişmektedir. Genellikle el işçiliğin zorluğu, yapım süresi, özel istekler ve miktarları fiyatlar konusunda belirleyici olmaktadır. İsteklerinizi ayrıntılı bir şekilde ilanınızda belirtebilirsiniz. Geleneksel el sanatları ustaları ilanınızı inceleyerek sizlere teklif yapacaktır. Sonrasında bu teklifleri değerlendirerek karar verebilirsiniz.
Türk el sanatları ustaları, sizlerde eserlerinizi yaşatmak ve kazanç sağlamak istiyorsanız Ustala.com’a üye olarak müşteri ilanlarını inceleyebilir uygun ilanlara teklif verebilirsiniz. Eserlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırarak bu sanatları yaşatabilir ve kazanç sağlayabilirsiniz. El sanatlarının yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için ustala.com olarak sizleri desteklediğimizi belirtmek isteriz.