Engin sokmen
ercan
Mustafa Başoda
Mrm Dekor bunyesinde 30 yilik tecrube ile hizmet vermekteyim.
Özden Özmen
- Mermer & Granit & Çimstone - Fayans & Seramik & Doğaltaş - Anahtar teslim full tadilat, mimari dek
veysi ergül
veysi ergül
veysi ergül
Murat Arslan
Ekrem temel
Yaklaşık 20 yıldır hizmet verdiğimiz inşaat sektöründe alçıpan ve her türlü asma tavan bölme duvar s
147.5k
Kullanıcı
121.3k
İş talebi
96.7k
Mesajlaşma
97.1k
Profesyonel
Ustala, kullanıcıların aradığı hizmeti kolayca bulabilmeleri için gelişmiş arama ve filtreleme özellikleri sunar. Ana sayfada yer alan arama kutusuna hizmet kategorisini yazarak başlayabilirsiniz. Ardından, arama sonuçlarında sunulan filtreleme özellikleri sayesinde, hizmet kalitesi, fiyat, konum ve müşteri yorumları gibi kriterlere göre ustaları daraltarak, ihtiyaçlarınıza en uygun ustaları hızlıca bulabilirsiniz. Bu sayede, kullanıcılar zaman kaybetmeden doğru hizmet sağlayıcılarıyla iletişime geçebilirler.
Ustala.com, kullanıcı dostu bir platform tasarımına sahiptir ve ziyaretçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlar. Web sitesi, açık ve anlaşılır bir yapıya sahip olup, mobil cihazlar ve masaüstü bilgisayarlar için optimize edilmiştir. Bu sayede, kullanıcılar herhangi bir cihazdan rahatlıkla ustala.com'u kullanabilir ve hizmet sürecini etkin bir şekilde yönetebilirler.
Ustala, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında hızlı ve etkili destek alabilmeleri için kullanıcı dostu iletişim ve destek hizmetleri sunar. İletişim sayfası üzerinden e-posta, telefon veya canlı destek yoluyla platformun müşteri hizmetleri ekibine ulaşarak, sorularınızı sorabilir ve yardım talebinde bulunabilirsiniz. Ustala ekibi, kullanıcıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için her zaman yanınızdadır.
Ustala mobil uygulaması, Türkiye'nin en iyi ustalarını parmaklarınızın ucuna getiriyor! Ev, ofis ve dış mekanlar için profesyonel hizmetlere ihtiyaç duyduğunuzda, ustala.com mobil uygulaması sayesinde her zaman ve her yerden ustaları keşfedebilir, teklif alabilir ve hizmet alabilirsiniz.
iOS ve Android cihazlar için optimize edilmiş ustala.com mobil uygulaması, güvendiğiniz ustaları her an yanınızda taşımanıza olanak tanır. Şimdi ücretsiz olarak indirin ve hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet deneyiminin keyfini çıkarın!
Nasıl Çalışır?
Hizmet Arama ve Usta Seçimi
Fayans - Fiyat Teklifi ve Randevu Ayarlama
Hizmetin Gerçekleşmesi ve Ödeme
Fayans Ustalarına Ulaşmanın Kolay Yolu
Evleriniz de fayans yaptırmaya karar verdiyseniz, Ustala.com doğru adres! Ustala.com’a üye olarak ilan verebilir ve çevrenizdeki bir İstanbul fayans yapımı ustasından teklif alarak uygun gördüğünüz teklifi değerlendirebilirsiniz. Genellikle iyi fayans ustalarını bulmak zor olacaktır. Ancak Ustala.com puanlama sistemi ve kullanıcı yorumları ile en iyi İstanbul fayansçı ustalarına ulaşmanızı kolaylaştırır. Üstelik tecrübeli ustalardan teklif alarak istediğiniz usta ile çalışabilirsiniz.
Fayans Nasıl Uygulanır?
Fayans yapıştırma işleri, titizlik gerektiren zor işlerdir. İnce işçiliğin ön plana çıktığı fayans işleri tecrübeli ellere emanet edilmelidir. Tecrübeli bir İstanbul fayans ustasına işleri emanet etmeniz faydalı olacaktır. Fayanslar, yapısal anlamda evlere sağlamlık katarken dekoratif anlamda da estetik katmaktadır.
Fayans yapımı zahmetli, doğru yapılması gereken ve yüksek dikkat gerektiren bir iştir. Yeni yapılan evlerde veya değiştirilmesi gereken alanlarda fayans uygulaması yapılmaktadır. Ustala.com üzerinden anlaşmış olduğunuz İstanbul fayans ustası kısa sürede işlere başlayacaktır. Fayans işlerinin en önemli kısımlarından biri zemin hazırlığıdır. Banyo ve tuvalet gibi ıslak alanlarda fayans montajından önce su yalıtımı yapılmalıdır. Fayans aralarındaki derzler silikonlu olsa da su yalıtımı ihtiyacını tam olarak karşılamamaktadır. Derzlerin üzerinde biriken su zamanla alta geçebilir ve sızdırmalara neden olabilir. Su yalıtımı yapılmayan yerlerde su alt katlara sızabilir ve evinizin yapısına zarar verebilir. Fayans yapımına su yalıtımı yapıldıktan sonra başlanmalıdır.
Fayans yapımının, birinci kuralı zemini olabildiğince düz bir hale getirebilmektir. Malzemeler özenle seçilmeli ve zemine uygun tercih edilmelidir. Zeminin şapının düz atıldığı kontrol edilmelidir. Aksi durumlarda fayans yapıştırıcıları fazla kullanılmak zorunda kalınacaktır. Ayrıca zemin yamuk durumda kalabilir. Kaliteli fayans yapımı, kaliteli malzeme seçiminden geçmektedir. Zemin harcı için doğru oranlarda hazırlanmalıdır. Zamanla yıpranmamalı ve dayanıklı olmalıdır.
Fayans Nasıl Yapıştırılır?
Fayansları döşemeden önce kesinlikle düz bir zemin elde edilmesi gerektiğinden bahsetmiştik. Fayans döşeme işleri konusunda birçok bilgi mevcuttur. Yanlış bilgileri düzeltmek ve fayanslar yapılırken bilinçli olmanız adına sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Fayans yapımı, kesimi ve çeşitli adımlar hakkında bilgilendirmeler yapacağız. Fayans yapımı için kullanılan malzemeler; seramik malası, seramik derz malası, düz mala, lastik bir tokmak, çekiç, fayans kırmak için seramik pensesi, seramik veya fayans karoları için seramik takozları ve derz artısıdır. Fayans döşemek için gerekli malzemeler fayans, harç ve derz dolgusudur. Bu malzemeler ve aletler fayans yapımında İstanbul fayans ustasına yeterli olacaktır. Fayansların tecrübeli ustalar tarafından kesilerek yapıştırılması oldukça önemlidir. Yanlış yapılan uygulamaların geri dönüşü zordur ve ileride ek masraflar çıkabilir. Fayans döşeme işleri kolay gözükse de ufak hatalar pahalıya mal olabilir. Fayans döşeme işlerinde, sakin, sabırlı ve dikkatli çalışılmalıdır.
Fayans döşeme işleminden önce planlama yapılmalıdır. Öncelikle kullanmak istediğiniz fayansları seçmeli ve satın almalısınız. İlk işlem olarak kaplama yapılacak alanın ölçüleri doğru bir şekilde alınmalıdır. Ölçüler alındıktan sonra kesim ve döşeme işlerine geçilebilir. Henüz bir karar vermediyseniz İstanbul fayans ustasından fikir alabilirsiniz. Ölçülere göre fayans modeli seçmek gerekmektedir. Küçük alanlar için seçilecek büyük fayanslar kötü görüntüler oluşturabilir. Duvar ile uyuşmayan parçalar var ise seramik penseleri ile kırılmalıdır. Bu işlerin zorluğu ve tecrübeli kişilere emanet edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Fayans seçimi ve gerekli ölçülerin alınmasından sonra sıra zemin hazırlığına gelmektedir. Zemin hazırlığı fayans yapımının en önemli kısmıdır. Düzgün hazırlanmamış zeminler kısa ve uzun vadede karşınıza sorunlar çıkarabilir. Ayrıca oluşabilecek su sızıntıları hem evinize hem de komşularınıza zarar verebilir.
Fayans yapımında zemin harcı için mala kullanılmalıdır. Fayansların zemindeki görüntüsü oldukça önemlidir öncesinde zemine döşenerek müşteri tarafından uygunluğu kontrol edilmelidir. Fayans yapımından sonra geri dönüş zor ve masraflıdır. Sonrasında zemin harcı çok kalın olmamak koşuluyla sürülebilir. Bu aşamada mala ile bastırılarak zemin harç ile kaplanır. Harç ile kaplandıktan sonra fayans altlarına da harç uygulanmalıdır. Harç mala yardımıyla fayans arkasına sürülebilir. Yeterli harcın sürüldüğünden emin olunduktan sonra diğer işlemlere geçilebilir. Zemin harcının düzgünlüğü kontrol edilmeli sonrasında diğer aşamalara geçilmelidir.
Harç işlemi bittikten sonra fayans yavaşça bastırılarak zemine uygulanmalıdır. Yerleştirilen fayanslar ileri geri dairesel hareketlerle yapıştırılmalı ve altındaki harç eşit dağılmalıdır. Bastırarak hem zemindeki boşlukları kapatır hem de daha sağlam bir uygulama olması sağlanabilir. Bu işlem sırasında fayanslara baskı uygulamaktan çekinilmemelidir. Kırılma ihtimaline karşı bir miktar fazla fayans almanmasını önerilmektedir. Sağlamlığından iyice emin olduktan sonra diğer parçaların yapıştırılmasına geçilebilir. Fayans yapımında, mutlaka iki fayans arası derz boşlukları bırakılmalıdır. Fayanslar arası uzaklığı düzgün bir şekilde ayarlamak için fayans aralayıcı, derz artısı olarak bilinen arayıp bulabileceğiniz bir ürünü kullanabilir. Yapı markette bu ürünler mevcuttur. İstanbul fayans ustası da bu ürünleri temin etmenize yardımcı olabilir. Günümüz teknolojisi internet üzerinden tüm ürünlere ulaşmanızı sağlar. Fayanslarınızı dahi internetten seçerek satın alabilirsiniz.
Fayanslar arası boşlukları doldurmak için bir derz dolgusu kullanılmak zorundadır. Derz dolgusu da bir harç gibi uygulanmaktadır. Bu dolgu malzemesini fayansların arasında ki boşluklara derz malası yardımıyla uygulanmalıdır. Fayans aralayıcılar, aralık bırakılan karoların hem birbirine daha iyi tutunması hem de çok güzel görünmesini sağlayacaktır. Derz dolgusu boşluk bölüme mala kullanılarak iyice yedirilmelidir. Ardından bu işlem tek tek tüm fayanslar için kullanılmalıdır. İşlem sırasında fayansların üzerine harç gelebilir. Bu durum sizleri korkutmasın. Islak bezle kolayca üzerindeki kirleri silebilirsiniz. 1 saat kadar bekledikten sonra sünger ve su yardımıyla dolgunun arta kalan kısmını da alabilirsiniz. Bu işlemler sonrası fayanslarınızı nazikçe temizlemelisiniz.
Zemin harcı hazırlanıp uygulandıktan sonra fayans yapıştırıcılar kullanılabilir. 1 torba fayans yapıştırıcısına 6 ya da 6,5 lt su eklenerek topak kalmayana kadar 10-15 dk iyice karıştırılmalıdır. 1 torba fayans yapıştırıcısı 25 kg’dır. Yani 4 m2’lik zemini yapıştırmaya yetecektir. Zeminin şapının iyi ve düzgün olması, ne kadar yapıştırıcı kullanılacağını ve kaliteyi doğrudan etkileyecektir. Her markanın bir çalışma süresi vardır ve her defasında 1-1,5 m2’lik yapıştırıcı hazırlanmalıdır. Fayansların zemine düzgün yapışması çok önemlidir. Dikkatsiz fayans yapımı, ilerleyen zamanlarda atmalara ve sızdırmalara neden olabilir.
Derz dolgusunun kullanılması, fayanslar üzerinde bulanık bir kirlenmeye neden olabilir. Bu görüntüden kurtulmak için birçok yapı markette rahatlıkla bulabileceğiniz temizleyici ürünleri kullanabilirsiniz. Temizleyici malzemeleri fayanslar tamamen kuruduktan sonra uygulamalısınız. Temizlik malzemelerini hemen uygulamanız durumunda fayansları riske atabilirsiniz. Temizleyiciler ile temizledikten sonra hayalinizdeki görüntüye kavuşacaksınız.
Fayans Nasıl Kesilir?
Günümüzde geliştirilen birçok makine fayans kesim işlerini kolaylaştırmıştır. Fayans kesmeye yarayan aletler en karmaşığından en modernine çeşitlilik göstermektedir. Fayans kesme araçları, anlaştığınız ustanın elinde mevcut olacaktır. Ölçüleri dikkatlice almalı ve fayansları titizlikle kesmek gerekmektedir. Aksi durumlarda fayanslar ziyan olabilir. Bu kayıpları önlemek için tecrübeli bir İstanbul fayans ustası bulmanızda fayda vardır. İşçilik iyi olmazsa hayalinizdeki görüntüye kavuşmanız zorlaşacaktır.
İstanbul fayans ustası, müşterilerinizi hızlı bir şekilde bulmanın yolu ustala.com’dan geçiyor. Sizlerde üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra çevrenizdeki müşteri ilanlarını inceleyebilir ve uygun gördüğünüz ilanlara teklif verebilirsiniz. Ustala.com üzerinden anlaştığınız müşterilerinizin memnuniyetini ön planda tutarak puanlarınızı arttırabilir ve daha fazla müşteriyle etkileşime geçebilirsiniz.