Tavan nasıl boyanır? Tavan Boyamanın Püf Noktaları her ne kadar kolay gibi görünse de bazı püf noktaları bilmemekten dolayı işleri zorlaştırabilirsiniz. Tavan boyama konusunda şu adımların takip edilmesi durumunda işleriniz oldukça kolaylaşacaktır:
Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala
İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!
- Tavan boyamaya başlamadan önce ortalıkta bulunan her şey bir kenara alınmalıdır. Odanın dışına çıkarılabilen eşyalar, kırılacak dekorlar, duvar panoları vb. ürünler kaldırılmalıdır.
- Tavanda yer alan avize, ampul yerinden çıkarılmalıdır.
- Duvar ile tavanın birleştiği noktalara maskeleme bantları yapıştırılır. Bunun amacı tavan boyasının duvara bulaşmasını önlemektedir.
- Zemine naylon örtü serilir. Kenarları bantlanarak sabitlenir. Boyama esnasında da kaymayı önler.
- Tavanlarda zaman zaman çatlaklar, kabarıklar meydana gelebilir. Öncelikle bir spatula yardımı ile kabarıklar kazınarak alınır.
- Çatlaklar için ise sapı eğri olan bir spatula kullanılarak çatlaklar kapatıcı ile düzeltilir.
- Bu işlemin ardından ince duvar zımparası ile yüzey, pürüzsüz hale getirilir. İnce zımpara kullanılması önemli bir detaydır.
- Tavanı boyamak için plastik boya rulosu kullanılır. Ruloyu kullanmadan önce ılık suda iyice yıkayın. Ardında temiz bir bezle kurulayın. Rulo nemli olmalıdır. Ardından boyaya batırılır.
- Rulonun nemli iken boyaya batırılmasının nedeni, boyanın ruloya iyice bulaşmasını sağlamaktır.
- Ruloyu kovanın içine daldırıp çıkarmak yerine yüzeyinden döndürme hareketi ile sıvanmasını sağlayın. Böylece etrafa tavan boyası çok fazla damlamamış olur.
- Tavana uygulanacak ilk kat için boyanın sıvıya yakın bir kıvamda olması yeterlidir. Kuru tavana uygulandığından ilk katın emilimi fazla olacaktır.
- Ardından ayırdığınız tavan boyasını genişçe bir kaba alın. Kovanın üzerinde yazan talimat doğrultusunda inceltici ekleyin ve karıştırın.
Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!
Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.
- Ruloyu tamamen boyaya bulaştırdıktan sonra saç tarar gibi ileri geri dokunuşlar yaparak duvarı boyayın. Ruloyu çok bastırmayın. Ruloda boya kalmayıncaya dek boyama işlemine devam edin.
- Hemen ardından rulonuzu tavanın her yerinde gezdirin. Amaç, boyanın eşit biçimde dağılmasını sağlayarak kalıntı olmasını engellemek.
- İlk kat boyanırken rulo, sürekli boya kutusuna girmemelidir. Az miktarda boya her here bir kez sürülecek şekilde yedirilmelidir.
- Birinci aşama bittikten sonra tavanın kuruması beklenir. Birkaç içerisinde kuruyan tavan ikinci kez boyanır. Rulo izi kalmasın, her yere eşit dağılsın istiyorsanız: Rulonuzu çok bastırmamalı, boyayı tavana iyice yedirmelisiniz.
- Boyama işlemi bittikten sonra iyice kurumadan, koruyucu bantlar duvardan sökülmelidir. Kuruduktan sonra çıkarması zorlaşır.
Serkan Aydın, konusunda uzman bir peyzaj mimarıdır. Blogunda bahçe düzenlemeleri, dış mekan tasarımları ve sürdürülebilir bahçe önerileri sunuyor.