Laminat Parke Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Home » Genel » Laminat Parke Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Laminat Parke Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Bir mekanın şık görünebilmesi için önemli faktörlerden biri yer döşemeleridir. Seçeceğiniz döşeme türü, rengi, kalınlığı, dokusu, genişliği ve boyutu mekanın nasıl görüneceğini etkileyen adımlardır. Uzun süre ahşap ve masif ahşap döşemeler hayatımızda yer etmişken, artık daha kolay kullanım ve çeşitlilik sunan laminat parkeler gözdemiz.

Laminat parkeler, sürekli bakım gerektirmeyen, kolay kolay darbe almayan, çizilmeyen, her zevke hitap edebilecek doku ve renk çeşitliliğiyle, sık tercih edilen bir malzeme. Buna ek olarak, fiyatlandırma açısından da her bütçenin ulaşabileceği bir aralıkta duruyor. Tüm bu özellikleriyle, tercih edilmesi kolaylaşan laminat parkeleri yaptırırken ve kullanım aşamasında dikkat edilmesi gereken birkaç noktayı sizler için derledik.

Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala

İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!

Laminat Parke Seçimi Nasıl Yapılır?

Çok geniş ürün gamı bulunan laminat parkeler, dokularına, kalınlıklarına ve boyutlarına göre farklılık gösteriyor. Isı yalıtımı, ses geçirgenliği, üzerindeki ağırlık, sık kullanılıp kullanılmaması gibi belirleyici durumlara göre seçim yapmak gerekiyor. Örneğin daha kalın parkeler iş yerleri için tercih edilirken, ev içi kullanımlarda daha ince parkeler kullanılıyor.

Yer döşemeleri, uygulanan mekanın tüm görünüşünü etkileyeceğinden, mekanın genişliği, ışık alıp almıyor olması, kullanılacak olan mobilyaların tarzı ve rengi de, laminat parke seçiminde etkilidir. Genellikle küçük ve az ışık alan yerlerde açık renkli parkelerin kullanılması tavsiye edilir. Diğer taraftan koyu renkli parke uygulanmış mekanlar, göze daha şık görünür. Burda önemli olan, yer döşemeleri ve mobilyaların kontrast oluşturacak şekilde seçilmesidir.

Laminat Parke Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Laminat Parkeler, ahşap ve masif parkeler gibi özel bakım gerektirmezler. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey, laminat parkelerinizin suya bol miktarda maruz kalmamasıdır. Su, laminat parkelerinizin zamanla şişmesine neden olur. Bu nedenle üzerine sıvı vb. maddeler döküldüğünde altına geçmesine izin vermeden kurulamak gerekir.

Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!

Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.

Tüm bu, su hassasiyetine rağmen laminat parkelerinizin temizliğini de su ile yapmanız gerekir. Burada önemli olan ayrıntı, kullandığınız paspasın ıslak değil nemli olması gerektiğidir. Siz yerleri sildikten birkaç dakika içinde laminatlarınız kurumuyorsa fazla sulu bir temizlik yapmışsınız demektir.

Laminat parkeleri temizlemek için ekstra pahalı temizlik malzemelerine ihtiyaç yoktur. Özellikle çamaşır suyu, krem temizleyici gibi aşındırıcı ve ağır temizlik malzemeleri kullanmamanız gerekir. Bu temizleyiciler laminat parkelerinizin ömrünü kısaltır. Yarım ölçek su ve yarım ölçek sirke ile hazırladığınız karışım, parkelerinizi temizlemek için idealdir. Sirke hem mikrop öldürü hem de laminatlarınızın parlamasına yardımcı olacak bir maddedir. Onun dışında hafif yapılı temizleyici maddeler de kullanabilirsiniz.

Laminat Parke Yaptırırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Birkaç küçük ayrıntıya dikkat ederek, uzun yıllar aynı döşemeleri rahatça kullanabilirsiniz. Hem ekonomik hem de bol çeşiti ile her zevke hitap edebilen, bakımı kolay laminat parkeyi, siz de eviniz ya da iş yerinizde kullanmaya karar verdiyseniz, hemen bu işte en iyi ustayı bulmak için ustala.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

ustala.com, İşinin profesyonellerini bir araya getiren online bir sistemdir. Bu sistemde ücretsiz olarak, ihtiyacınızla ilgili ilan verebilir, işinin ustası profesyonellerden dakikalar içinde teklif almaya başlayabilirsiniz. ustala.com da teklif sınırlaması olmadığından, ilanınızla ilgilenen tüm ustalar size teklif verebilecektir. Size de sadece arkanıza yaslanıp bu teklifleri değerlendirmek, uygun bulduğunuz usta ile ayrıntılar üzerine konuşmak kalır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir