Fayans Temizliği Nasıl Yapılır? – Derzler Nasıl Temizlenir?

Home » Temizlik » Fayans Temizliği Nasıl Yapılır? – Derzler Nasıl Temizlenir?

Derz aralarının kirli olması, görünüm olarak çirkin olduğu gibi hijyenik olarak da bakteri ve mikrop yuvasıdır. Derz aralarının düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekir. Derz araları temizliği inatçı olsa da temizlemesi çok da zor değildir. Bu aralıklar, mutfak duvarlarınızın iyi görünümlü ve orijinal durması açısından önemlidir. Hadi fayans temizliği nasıl yapılır tartışalım.

Fayanslar Nasıl Temizlenir?

Fayans temizliği için öncelikle yapmanız gereken şey özel deterjanlardan almanızdır. Lekeleri iyi çıkaran bir süngere deterjanı sıkıp fayans üzerinde uygulamaya başlayabilirsiniz. Süngerin üzerine beyaz sirke dökerek de aynı işlemi uygulayabilirsiniz. İnatçı lekeler varsa da süngerin sert tarafını, fayans üzerinde uygulayabilirsiniz.

Bir ölçek çamaşır suyu ve üç ölçek karbonayı karıştırıp sünger üzerine sürüp, fayansı silme işlemi uygulayabilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra karışımı, fayans üzerinde bir saat kadar bekletin.

Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!

Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.

Daha sonrasında iyice durulamaya geçin ve kurulayın. Böylece sağlıklı bir fayans temizliği gerçekleştirmiş olacaksınız.

Fayans temizliği için bir başka doğal yöntem daha bulunmakta. Pişirme sodası ile en inatçı lekeleri bile temizleyebilirsiniz. Bunun için iki ölçek pişirme sodası ile bir ölçek suyu karıştırın. Kararmış olan fayans aralarına bu karışımı uygulayın. Bir gece boyunca bekletebilirsiniz. Böylece daha etkili sonuçlar alırsınız. Bekleme süreniz bittikten sonra kirlerden tamamen kurtulduğunuzu görünceye kadar plastik bir fırça veya bir diş fırçası ile fırçalayın. İşlem bittikten sonra da sıcak suyla iyice durulayın ve iyice temizleyin.

Bu yöntemleri kullandınız ve hala lekeleriniz tam olarak çıkmadı mı? Bu kadar kirli ve zorlayıcı bir yüzeyiniz varsa bir sprey şişesi bulun ve içine hidrojen peroksit koyun. Hidrojen peroksiti kararan fayans aralarına iyice püskürtün. Püskürtme sonrası yine bir diş fırçası veya boya fırçası ile alanı fırçalayın. Bunu birden fazla tekrar edin. Lekeler hala tam olarak geçmediyse iki ölçek pişirme sodasını ve bir ölçek hidrojen peroksiti karıştırın. Karışımı macun kıvamına getirin. Fayans aralarına özenle uygulayın. Biraz bekletin. Ardından birkaç kez daha fırçalayın. Lekelerin tamamen yok olduğunu görene kadar uygulayın. İstediğiniz sonuca ulaştığınızda fayans aralarını durulayın. Böylece hem fayans zeminine zarar vermemiş olur hem de inatçı ve zorlu lekelerinizden kurtulmuş olursunuz. Kimyasal maddeleri kullanmaktansa doğal malzemeler ile temizliğimizi yapmamız daha etkili olabildiği gibi sağlık açısından da daha uygundur.

Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala

İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!

Derzleri En İyi Şekilde Nasıl Temizlersiniz?

Temiz ve çok yumuşak olmayan bir bezi çamaşır suyuna batırın. Derzlerin arasında gezdirin. Biraz bekledikten sonra ılık su ile temizleyin. İşlemleri aceleyle yapmaktansa biraz bekleterek yapın ki çamaşır suyu derzlere işleyebilsin. Sonrasında diş fırçası veya ince uçlu boya fırçası ile beyazlatan deterjan kullanarak, deterjanı derz arasına fırçayla yayın.

10 dakikaya kadar bekletin ve sonrasında su ile temizleyin.

Kirlenmiş derz aralarını yağlı boya kullanarak boyayabilirsiniz. Bu işlem sırasında boyayı taşırmamaya özen göstermeniz gerekir. Boyayı bir gün boyunca derz aralarında bekletin. Bazı marketlerde derz araları için boyama kalemleri bile var. Kalemler, 5 metrekare civarında yeri boyayabilme özelliğine sahip. Tabi ki boyayı kullanmadan önce derz aralarının kuru olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir