Doğalgaz Tesisatı

Zamanla birçok evde, iş yerinde ve merkezi yaşam alanlarında kullanılmaya başlayan doğalgaz, ev sahipleri ile kiracıların da seçim yaparken olmazsa olmaz kriterlerinden biri haline gelirken aynı zamanda da ülkemizin birçok yerinde kullanılmaktadır. Geçmişten günümüze kadar her zaman yaşam alanlarımızda kullandığımız doğalgaz, genellikle kış aylarını rahat geçirmemiz için bizlere önemli faydalar sunar. Peki, bu denli önem kazanan bir ısıtma sistemi olan doğalgaz tesisatı nasıl yapılır ya da bir başka deyişle sorunsuz çalışan doğalgaz tesisatı nasıl olmalıdır.

Doğalgaz tesisatı nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmelidir?

Doğalgaz boruları açık bir şekilde görülebilecek alanlara ve kolayca ulaşılabilecek şekilde döşenmelidir. Anında müdahale edilmesi gereken durumlarda sorunsuz bir şekilde ve konumda olmalıdır. Dolayısıyla, sıva altına doğalgaz tesisat boruları yerleştirilmemelidir.

  • Gaz borularında yapılmış bağlantılarda bağlantı sızdırmazlık elemanları kesinlikle kullanılmalıdır. Sızdırmazlık elemanı yerine sızdırmazlık macunu keten ile birlikte kullanılabilir. Sızdırmazlık elemanı kullanılacak durumlarda bu eleman TSE standartlarına uygun olmalıdır. Yapımı biten tesisatlar için dönüşüm yetkili gaz firması kontrollerini yapmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Gaz taşımaya yarayacak olan borular binaya kolay ulaşabilecek ve tehlike anında kolay bulunabilecek bir noktadan girmelidir. Binaya giren ana gaz borusu ve kapama vanası tehlikelere karşı hasar görmeyecek şekilde korunmuş olmalıdır. Bu boruların muhafaza edildiği alan bina deposu olmamalıdır. Bina bağlantı hatları duvarlardan ve döşemelerden koruyucu borular kullanılmak suretiyle geçirilmelidir. Boru hatları korozyona ve darbelere karşı korunması gerekmektedir.
  • Doğalgaz borularının kalınlıkları, çapları ve ağırlıkları göz önünde bulundurularak uygun bir şekilde duvara monte edilmelidir.
  • Doğal gaz tesisat boruları zayıf akım kuvveti ile çalışan tüm elektronik malzemelerden ve kablolardan en az 15-20 cm uzaklıkta olmalıdır. Aynı zamanda tüm kuvvetli akım kuvveti ile çalışan cihazlarından da 15-20 cm mesafeli bulunmalıdır.
  • Doğalgaz tesisat boruları ve bu boruların bağlantı elemanları yanmaya karşı dayanıklı malzemeden yapılmalıdır.

Doğalgaz tesisatı yaşam alanınıza uygun bir şekilde çok dikkatli ve sorunsuz yapılarak faaliyete geçirilmelidir. Tüm bu ayrıntılarla uğraşmak yerine, birkaç dakikanızı ayırarak oluşturacağınız ilana, alanında uzman kişilere ulaşabilirsiniz. ustala.com‘da teklif sınırlaması yoktur. Bu sayede ilanınızla ilgilenen tüm profesyoneller size teklif verebilir. Siz de her birinin profilini inceleyebilir, daha önceki işlerine bakabilir ve yorumlarını okuyabilirsiniz. Ustala.comun çevirim içi sohbet imkanı sayesinde seçtiğiniz usta ile işinizin ayrıntılarını konuşabilir ve sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir