Evimizi Kendimiz Boyayabilir miyiz?

Home » Genel » Evimizi Kendimiz Boyayabilir miyiz?

Koskoca yaz mevsiminin altından girdik, üstünden çıktık. Sonbahar kapıda. Yaz rehavetini üzerimizden atma vakti geldi. Yazlıkların kalkıp, kışlıkların çıktığı, bahçelerden sandalye ve masaların toplandığı, narin saksı çiçeklerinin başlarına şeffaf poşetlerin geçirildiği, yaz başında temizlenip kaldırılan halıların tekrar serildiği günlere doğru ilerliyoruz.

Genellikle bahar temizliğine dahil olan boya badana işlerinden, geçtiğimiz bahar kaytarmışsanız, bu sonbahar, ilgilenmek için iyi bir vakit olabilir. Boya badana işlerini genellikle mevsim geçişlerinde halletmek çok daha uygundur. Çok sıcak ve çok soğuk günler boyanın uygulanmasını zorlaştırırken, görünümünü de olumsuz yönde etkileyebilir.

Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!

Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.

Boya badana dendiğinde tüm gözlerin aynı anda devrildiğini ve sinirlerin gerildiğini tahmin etmek çok zor değil. Hakkınız var. Bu iş hiç kolay değil. Profesyonel malzeme ve uygulama bilgisi ile ustalık gerektiren boya badana işleri için bazı tüyoları bir araya getirdik. Aşağıda anlatılacak bilgilerin işinize yarayacağına şüphemiz yok. Keyifli okumalar.

Pek tabi, bu mümkün. Öğreneceğiniz birkaç ufak detay bilgi sayesinde evinizi kendiniz boyayabilirsiniz. Konuyla ilgili biraz yetenek de işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Öncelikle başlamanız gereken adım, evinizin hangi kısımlarını nasıl boyayacağınıza karar vermek. Evinizin genişliği, tavanların yüksekliği, yeterince ışık alıp almıyor oluşu boya rengini ve türünü seçerken dikkate alınması gereken durumlardır. Örneğin karanlık ve küçük bir eviniz varsa, açık ve tek ton renklere yönelmeniz evinizi olduğundan ferah gösterecektir. Ya da tam tersi geniş alanlara sahipseniz seçtiğiniz rengin bir kaç ton farkını kullanarak, daha sıcak alanlar yaratabilirsiniz.

Boya çeşitine ve rengine karar verdiğinizde, evinizin metre karesine göre ne kadar boya gideceğini ve buna göre maliyetinin ne olacağını hesaplayabilmek için, boya satın alacağınız yerlerden bilgi alabilirsiniz.

Boya Badana İçin İhtiyacımız Olan Malzemeler ve Püf Noktaları

Evimizi kendimiz boyamaya karar verdiysek, ihtiyacımız olacak malzemeler ve adımlar aşağıdaki gibidir:

  • Evinize uygun seçilmiş boya,
  • Geniş yüzeyler için boya rulosu,
  • Küçük ayrıntılar ve köşeler için kesme fırçası,
  • Boyayı inceltmek için boş bir kova,
  • Boyayı karıştırmak için bir tahta parçası,
  • Fırçadan fazla boyayı alabilmek için boyacı kabı,
  • Süpürgelik ve kapı kenarları için kağıt bant
  • Kabarık yüzeyleri temizleyip, yenilemek için spatula, alçı ve zımpara,
  • Yerleri ve eşyaları örtmek için naylon

Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala

İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!

Her şey hazırsa başlangıç noktamız, eşyaları mümkünse odadan çıkarmak, mümkün değilse ortaya toplayarak üzerilerini örtmek olacak. Böylece boya sonrası yapılacak temizlik çok daha az bizi yoracaktır.

Boyanın güzelce uygulanabilmesi için ilk önce, duvardaki tabloları kaldırmalı, anahtar ve prizleri sökmeliyiz.  Ardından kabaran yerler varsa spatula yardımıyla kazıyıp, oluşan boşluklara alçı sıvamak, kuruduktan sonra da zımpara yardımıyla pürüzsüzleştirmek gerekiyor.  Son olarak, bir fırça yardımıyla duvarları süpürerek, süpürgelikleri ve kapı kenarlarını düzgünce kağıt bantla kapatarak boya için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.

Satın aldığınız her boyanın uygulanma şekli farklı olacaktır. Bunu bilmenin en güzel yolu üzerindeki talimatları okumaktır. Genellikle ev içinde sık tercih edilen boya silikonlu boyadır ve bu boya su ile seyrekleştirilir. Profesyonellere göre boyayı ilk kat için seyrekleştirmek duvarların boyayı çok daha iyi emmesine ve böylelikle ikinci kat uygulandığında çok daha güzel gözükmesine fayda sağlıyor.

Duvarları boyamaya başlamadan önce karışımımızı hazırlayıp, fırçamızı hafifçe nemlendirmek işimizi kolaylaştıracaktır. Boyama işlemini her zaman fırçamızı aynı yönde hareket ettirerek yapmalıyız. Fırçayı aşağı yukarı hareket ettirerek boyamak en sağlıklısıdır. Fırçamıza fazla boya almamak daha temiz çalışmamıza fayda sağlayacaktır. Boyayı iki kat uygulamak önemlidir. ilk katı uyguladıktan sonra 2, 3 saat beklemek gerekir. Bekleme süresince, tüm camları ve kapıları açarak evde havanın dolaşmasını sağlamak boyanın daha çabuk kurumasını sağlar.

Köşeleri ve dar alanları boyamak için kesme fırçası kullanılır. Özellikle tavan ve duvarın birleştiği kısımlarda uygulama oldukça önemlidir. Burdaki önemli ayrıntı, kesme fırçasıyla boyadığımız yerler kurumadan, boyanın devamını getirmektir. Eğer önce tüm evin kesmelerini bitireyim sonra duvarları boyarım düşüncesine kapılırsanız bu büyük bir hata olur. Çünkü  kesmelerde kuruyan boya kolayca kapanmayacak izler oluşmasına neden olur.

Boya Badana İşleri İçin Neden Profesyonellere İhtiyaç Duyulur?

Boya badana bir ev için önemli bir ayrıntıdır. Profesyonelce yapılmış bir boya ile evinizin çehresi değişirken, acemice yapılmış bir boya mekanı olduğundan daha kötü gösterebilir. Boya ile ilgili bilmeniz gereken tüm adımları araştırmış olsanız bile uygulama esnasında karşılaşılabilecek sorunlarla başa çıkamayabilirsiniz. Usta bir boyacının bir kaç dakikada düzeltebileceği bir sorun sizin için işlerin daha da karışmasına neden olabilir.

Tüm bunların yanında, boya badana emek ve zaman gerektirir. Tek işi bu olan profesyonellerle çalışmak yerine birçok işi aynı anda yapmaya çalışan sizlerin performansının aynı olması mümkün değildir.

Bir eve kaç kilo boya gideceği, silikonlu, plastik, doğal, antibakteriyel vb boya çeşitlerinden hangisini kullanmanızın iyi olacağı, malzemelerin seçimi, ortamın hazırlanması gibi kafa karıştırıcı ve vakit alan işleri profesyonellere bırakmanız çok akıllıca olacaktır.

ustala.com üzerinden tüm bu iş yükünü üzerinizden alacak profesyonel bir usta bulabilirsiniz. Tüm bu ayrıntılarla uğraşmak yerine, birkaç dakikanızı ayırarak oluşturacağınız ilana, işinin ehli onlarca usta teklif gönderecek ve size de sadece bu teklifleri değerlendirmek kalacak. ustala.com‘da teklif sınırlaması yoktur. Bu sayede ilanınızla ilgilenen tüm profesyoneller size teklif verebilir. Siz de her birinin profilini inceleyebilir, daha önceki işlerine bakabilir ve yorumlarını okuyabilirsiniz. Ayrıca çevirim içi sohbet imkanı sayesinde seçtiğiniz usta ile işinizin ayrıntılarını konuşabilir ve sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir