Boya Badana Sonrası Temizlik

Home » Boya Badana » Boya Badana Sonrası Temizlik
  • Boya ve badana yapımı kadar sonrasında yapılacak temizlik de önemlidir. Boyama işi bittikten sonra fazla beklemeden etraf kontrol edilmelidir. Mobilyalarda, kapı, pencerelerde olası boya lekeleri olabilir. 
  • Çevreye damlayan boyalar kurumadan, mobilyalara zarar vermeden temizlenmelidir. İnatçı lekeleri temizlemek için kireç sökücü, yağ sökücü ve ağır kimyasal içeren temizlik ürünleri kullanılmamalıdır. Mobilyalar, derz araları ciddi zarar görebilir. Nemli temiz bez ile lekeler silinmelidir. Geçmeyen lekeler için hafif kazıma yöntemi uygulanabilir. 

Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!

Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.

  • Boya ve badana sonrası malzemeler, araç gereçler öylece bırakılmamalıdır. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan birkaç tanesini şu şekilde sıralayabiliriz.  
  • Öncelikle boya yapılan alana girdiyseniz üzerinize boya bulaşma ihtimali oldukça yüksektir. Kollarınıza, çorabınıza, terliğinize, elinize vb. pek çok yere boya bulaşabilir. Özellikle de çorap, terlik gibi ürünler boyayı başka odalara, alanlara taşıyabilir, temizlenmesi zor izler bırakabilir. O nedenle temizliğe başlamadan önce çoraplarınızı çıkarmalı, terliklerinizi değiştirmelisiniz. 
  • Kullanılan araç gereçler en kısa sürede temizlenmelidir. Geçici olarak bırakılan yerde uzun süre kalması oldukça sakıncalıdır. Hem çevresine bulaşması hem de bir sonraki boya işleminde kullanılabilmesi için boyanın malzeme (fırça, derz malası, spatula, boya teknesi) üzerinde bırakılmaması gerekir.  
  • Su bazlı boyalar için gerekli olan ılık su ve sabundur. Slovent bazlı boya için ise yine aynı yapıdaki (slovent bazlı boya çıkarıcı) madde kullanılır. Bileşeni ne olursa olsun malzemeler yıkandıktan sonra kurulanmalıdır. Paslanmayı, bulaşık madde kalıntısını, önlemek içindir. 
  • Tiner ile temizlik yaparken cildinizi korumalısınız. Bunun için eldiven kullanılmalıdır. 
  • Kullanılan tinerden kalanı (kaldı ise) metal bir kutuya koyup kapağın iyice kapandığından emin olunmalıdır. 
  • Boya yapılmadan önce yere serilen koruyucu naylon vb. malzemeler düzgün bir şekilde toplanmalıdır. Boya artıkları, damlaları etrafa bulaştırılmamalıdır. 

Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala

İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!

  • Elektrikli süpürge yerine el süpürgesi kullanmanız daha pratik olacaktır. Birinci aşama temizliğinden sonra detaylı temizlik için elektrikli süpürgeyi kullanabilirsiniz. 
  • Duvar boyası kurumadan önce pencere kenarlarına yapıştırılan kağıt banlar çıkarılmalıdır. Kuruduktan sonra çıkarmak zorlaşacaktır. Kağıt ban çıkarıldıktan sonra bantlı alanların yerleri ince fırça yardımı ile bir kat boyanmalıdır. Renk farkı ortadan kaybolana kadar bir ya da iki kat işlem tekrarlanabilir. 
  • Boyama işi bittikten hemen sonra elektrik akımı açılmamalıdır. (Boyama sırasında kapatılmış olan) Duvarlar kuruduktan sonra elektrik akımı aktif hale getirilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir