Beton Zemin Boyama Nedir?
Beton zemin boyama,projeye ya da taleplere göre farklı boyalar ile kaplanabilir. En yaygın beton üzeri boyama uygulamaları epoksi boyama, akrilik boyama ve poliüretan boyamadır. Epoksi esaslı boyalar,çok dayanıklı malzemelerdir.
Beton Zemin Parlatma Nasıl Yapılır?
Beton Parlatma, özel yüzey silim makineleri ve elmas bıçaklarla yapılır. Kirli görünümlü beton yüzeylere sırasıyla kazıma, honlama ve parlatma yapılır. C2 ürünleriyle mermer ve granit parlaklığına ulaştırılması amaçlanır.
Bu işlemde beton zemine ve çevreye zararlı hiçbir kimyasal kullanılmaz. Bu yüzden tamamen çevre dostudur. Çok uzun ömürlü ve ekonomik zeminler elde edinilmesini sağlar. Beton parlatma geleceğin zemin teknolojisidir.
Beton parlatma ile betonun aşınma dayanımını artırır. Yaklaşık 20 yıl betonun tozlanmasını engeller. Zemin bakımı ve temizliği kolaydır. Bakım maaliyeti düşüktür. Size tasarruf sağlar. Yansıma arttığı için enerji verimliliği de artar. Beton kayma direncini arttırır.
Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!
Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.
Beton parlatma, yanmaya karşı tamamen dirençlidir. Kokusuzdur ve uçucu organik bileşikler kesinlikle içermez. 28 günlük kirlenme süresini doldurmuş her türlü beton zemin parlatılabilir ve cilalanabilir. Beton zeminin yeni veya eski olmasının parlatma için bir önemi yoktur.
Beton Zemin Düzeltme Nasıl Yapılır?
Birkaç kuralımız bulunmakta. Beton boyama işleminde epoksi ,akrilik ya da poliüretan boyalar kullanmanız hiç fark etmez. Boya işleminden önce astar uygulaması yapmanız gerekir. Beton boya uygulaması yapmadan önce betonun nemini almış olması lazımdır. Nemini almış beton toz ve kirden arındırılır. Temizlik işleminden sonra astar uygulaması yapılır.
Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala
İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!
Beton Zemin Kaplama Türleri
Epoksi Beton Zemin Kaplama
Ağır yüklere karşı yüksek direnç gösterir ve çeşitli kimyasallara karşı da oldukça dirençlidir. Yüksek yalıtım sağlar. Beton yüzeyler için inanılmaz uygundur, direkt olarak yapışır. Çevreye hiçbir zararı yoktur. İki tabaka halinde uygulanırlar. Boya işleminden önce astar yapılması gerekir.
Akrilik Esaslı Boyalar
Akrilik esaslı boyalar çeşitli polimerlerin karışımı ve su bazlı akrilik reçinelerin karışımından üretilir. Tüm hava koşullarına uyum gösterirler. Uygulaması da basittir. Kuruma süresi epoksi beton zemin kaplamaya göre çok daha hızlıdır. Nem ve suya dirençlidirler. Astar, dolgu, boya olarak üç katmanda uygulanırlar.
Poliüretan Esaslı Boyalar
Poliüratan boyalar, yüksek dirençli, esnek ve ekonomiktir. İki bileşenli boyalardır. Fabrika ve hastane zeminlerine en uygun beton kaplamadır. Bütçenize dostturlar. Mat renkleri vardır. Yüksek kimyasal barındırırlar ve mekanik dirençleri vardır. Asfalt, beton, ahşap gibi yüzeylere kolay uygulanır. Pürüzsüz yüzeyler için idealdir.
Beton Zemin Kaplamayı Nasıl Temizlersiniz?
Beton zemini olan evlerde, zemin ıslak bırakılırsa bu ihmal yeşilimsi küflere neden olabilir. Eğer bu tür küfleriniz varsa su ve çamaşır suyunu karıştırıp küflerin üzerine dökmeniz gerekir. Biraz bekletin. Sonrasında fırça yardımı ile temizleyin. Beton zemininize süt dökülmüşse temiz bir bez ile bölgenin olduğu yeri silin. Daha sonra yarım kase miktarında çamaşır suyu ve sıcak suyu karıştırın. Bölgenin üzerine dökün. Bir süre sonra fırça ile temizleyin. Yağ lekesi ile ilgili bir sorununuz varsa 6 adet gazete kağıdını ıslatın. Gazete kağıtlarını zemindeki yağın üzerine bastırın. Gazete, yağı emdikten sonra bölgeyi temizleyerek işleminizi bitirin.
Zemin temizleme ekipmanları, çevreye, alanın büyüklüğüne, kirin türüne ve hacmine bağlı olarak değişir. Vakumlu süpürgeler, elektrikli süpürgeler, mekanik süpürücüler veya temizlik gibi temizleme ekipmanı türünü seçip beton zemininize uygun olan ekipmanı kullanmalısınız.
Zemin yıkama ekipmanları ise iç veya dış zeminleri temizlemek için kullanılır. Mekanik seçenekler; endüstriyel elektrikli süpürgeler, yüksek basınçlı yıkama makineleri ve zemin yıkama- kurutucularıdır. Ayrıca silecekli kovalar, su paspas, dağıtıcılı düz su paspası ve benzeridir.
Endüstriyel elektrikli süpürgeler fabrikalar, mağazalar ve depo temizliği için uygundur. Bu tür temizlik ekipmanlarının çeşitliliği gücüne ve boyutlarına göre değişiklik gösterir. Su ve toz için endüstriyel elektrikli süpürgeler, hem sıvı hem de katı parçacıkları emmek için kullanılır. Endüstriyel enjektörlü yani çekici elektrikli süpürgeler, halı ve kilimleri temizlemek için kullanılır.
Tekli fırça makinesi ile farklı temizleme işlemleri yapılabilir. Farklı fırça çeşitleri vardır: süpürme ve yıkama ve ovma. Üstelik makinenizi işlem yapmanız gereken zemin tiplerine uyarlayabilirsiniz. Yani fırça makinelerini sert zeminler, beton, halılar, vb. gibi zeminlerde uygulayabilirsiniz.
Süpürücü ise otomatik bir süpürgedir. Geleneksel süpürgelerdeki gibi atık ve toz toplar. Temizlemeniz gereken atık türüne bağlı olarak, süpürgenin kılları veya fırçaları farklı olmak zorundadır.
Profesyonel temizlik ekipmanları ise temizlik profesyonelleri tarafından kullanılabilir. Bunlardan bazıları: Enerji temizleyicileri, besleme arıtıcıları (betondaki en sert lekelerde kullanılır), basınçlı yıkama makineleridir.
Ömer Yıldız, deneyimli bir boya badana ve duvar kağıdı uzmanıdır. Blogunda doğru duvar kaplamaları, doku uygulamaları ve yenilikçi boyama teknikleri hakkında yazıyor.