Banyo Dekorasyonu – Banyo Dekorasyonu Örnekleri

Home » Ev Tadilat & Dekorasyon » Banyo & Mutfak Dekorasyon » Banyo Dekorasyonu – Banyo Dekorasyonu Örnekleri

Hayalinizdeki banyoya ulaşmak sandığınız kadar zor değil. Birkaç basit kural ve hayal gücünüzle istediğiniz banyoya sahip olabilirsiniz. Önemli olan istediğiniz şeylerden emin olmanız ve bu yönde adımlar atmanızdır. İlk dikkat etmeniz gereken konu, banyonuzun ebatlarına, ölçülerine hakim olabilmektir. Ölçülerinizi yanlış almanız durumunda bu size oldukça kötü sonuçlar doğurabilir. Ölçülerden emin olduktan sonra kendinize bir kahve hazırlayın ve istediğiniz konsept için araştırmalara başlayın. Yaratıcılığınızın size yol göstermesine izin verin… Bir yandan da banyonuzun işlevsel olması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Basit Banyo Dekorasyon Örnekleri

Banyo tasarımı yalnızca fayans seçimi değildir. Günümüzde maalesef böyle bir algı söz konusu. Banyoda kullanılacak duvar kağıdı ve renkleri, aksesuarlar, eşyaların malzemesi gibi faktörler de banyonuzu diğerlerinden ayrı kılar. Klasik banyo modellerinde, beyaz renkler oldukça fazla kullanılır. Sade desenler ve ve mermer görünümlü seramikler de vazgeçilmezler arasındadır. Aksesuarlar ve dekorlar az fakat zarif bir şekilde kullanılır. Aydınlatma ürünleri daha çok nötr renklerdedir.

Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!

Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.

Banyo Dekorasyonunda Aydınlatma

Öncelikle ışığınızın doğal mı olmasını istediğinize yoksa şiddeti ayarlanabilir bir aydınlatma mı olacağına karar verin. Eğer gün içindeki farklı durumlarda ışık miktarını değiştirebilmek ve tasarruf etmek istiyorsanız şiddeti ayarlanabilir bir aydınlatma seçmeniz daha doğru olur. 

Gömme spot lambaları ise banyonuzun parlak bir görünümde olmasına yardımcı olur. Aydınlatmayı çok kolay sağlar. Banyonuzu daha geniş göstermek isterseniz de duvar lambaları kullanabilirsiniz. 


Sadece sarı veya beyaz renk ışıklara sahip olmak istemiyorsanız da renk değiştiren aydınlatmalar tercih edebilirsiniz. Böylece banyonuzu, ruh halinize uyumlu hale getirebilirsiniz. Banyonuzdaki aynalarda ışık kullanmanız, oluşabilecek gölgeleri ortadan kaldırır ve ışığı yüzünüze yansıtır. Aynanıza, üstten ve her iki taraftan ışık tasarlayabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonu - Banyo Dekorasyonu Örnekleri

Basit Görünümlü Banyolardan Sıkıldıysanız Yeni Tavsiyeler

Klasik banyo modelleri her ne kadar güzel olsa da bazen bunun dışına çıkmak isteyebilirsiniz. Modern banyolar, oldukça rağbet gören banyo modellerindendir. Renkli veya sade olabilir. Buradaki asıl kilit nokta modern banyoların, güncel trendleri takip etme zorunluluğu olmasıdır. Yani modern banyom olsun diyorsanız, güncelliğe uygun olarak arada sırada banyonuzu değiştirmeye de istekli olmalısınız.

Eklektik banyolar ise basit banyolardan sıkılanlar için inanılmaz bir seçenek. Bu banyo türünde hiçbir kural yok. İstediğiniz zıt renkleri, birçok deseni bir arada kullanabilirsiniz. Eklektik banyolar için denge kuralı yoktur. Yani siz susun, hayal gücünüz konuşsun. Çünkü bu banyo modelinde hedef uyumsuzluktur diyebiliriz. İddialı olmanız daha eklektik bir banyo sahibi olmanızı sağlayabilir.

Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala

İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!


Country ve rustik tarzı banyolar da klasik banyo çizgisinin dışındadır. Banyonuza doğal ve kırsal bir görünüm kazandırmak isterseniz bu en doğru seçenek. Birçok çiçek deseni, ahşap, siyah beyaz, nötr, kahve gibi renkler kullanabilirsiniz. Bej ve pastel renkler, country tarzı banyo modelleri için vazgeçilmezlerdendir. Duvarların az işlenmiş ahşaptan olması ve toprak renkleri size oldukça doğal bir ortam sağlar.

Küçük Banyo Dekorasyon Önerileri

Banyo Dekorasyonu - Banyo Dekorasyonu Örnekleri

Küçük bir banyonuz varsa bunun için üzülmeyin. Bu küçük alanın her bir santimini doğru şekilde dizayn ederek istediğiniz şekile ulaştırabilirsiniz. Ufak adımlar atarak dizaynınıza başlayabilirsiniz. Örneğin eski duş perdelerinizi atıp yerine yeni, beğendiğiniz bir duş perdesi alabilirsiniz. Böylece aklınızda bir tema oluşmaya başlar. 

Banyonun işlevselliğini yok etmeden eşyalarınızı almak size yegane önerimizdir. Sonuçta o banyoyu sürekli kullanacaksınız. Küçük bir banyonuz varsa burayı çok fazla dekorasyon eşyası ve aksesuarla süslememeniz iyi olur. Sıkışıklık hissi ve görünümü temanızın güzelliğinin işlememesine sebebiyet verebilir. Banyonuzda alan açmak için klozetin boyutunu küçültebilirsiniz. Depo alanları üzerine yoğunlaşmak, aldığınız eşyaların içinin geniş olması da banyonuzda yer açar.

Banyo tasarımı, zor gözükse de yukarıdaki bilgiler size doğru bir yol çizebilir. Basit düşünmeyi, hayal gücünüze inanmayı, araştırma yapmayı ve en önemlisi banyonuzun ölçülerini doğru almayı unutmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir