Boya Badana Öncesi Evde Yapılması Gerekenler

Home » Boya Badana » Boya Badana Öncesi Evde Yapılması Gerekenler

Evinizi güzel gösteren hususlardan bir tanesi de duvarların rengidir. Mobilyalarınız, perdeleriniz, tabanlarınız ne kadar güzel, kaliteli olursa olsun duvarların rengi odaya uygun değilse sönük bir görüntü oluşturur. Zaman zaman duvarların rengini değiştirmek isteyebilirsiniz. Evde boya yapmaya karar verenler için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır.

Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!

Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bunlardan bazılarını şu şekilde açıklamak mümkündür.

  • İlk olarak boya yapılacak alanın mümkün olduğu kadar boşaltılması gerekir. 
  • Perdeler ve tüller yerinden çıkarılmalıdır. Pano, saat, tablo vb. nesneler duvardan alınmalıdır. 
  • Pencerelerin kenarlarında, odanın herhangi bir yerinde canlı çiçek, süsü bitkisi var ise dışarı çıkarılmalıdır. 
  • Pencere kenarları, elektrik prizleri, havalandırma delikleri gibi alanların kenarları, kağıt bant ile yapıştırılmalıdır. Pencere kasaları, priz yüzeyleri boya olmaktan korunmuş olunur. 
  • Kalorifer peteklerinin (isteğe bağlı) üzeri bez, gazete vb. nesneler ile örtülebilir. 
  • Ardından zemini boşaltmaya geçilir. Halı rulo şeklinde sarılarak odadan çıkarılır. 
  • Boş tabana boya naylonu olarak adlandırılan koruyucu serilebilir. Naylonların kenarları bant ile sabitlenir. (Kaymayı önlemek adına) Bunu yapmak yerine pratik olan, zemine yapışabilen koruyucu da kullanılabilir. 
  • Oda içerisinde kırılabilecek (biblo, cam vazo, süs eşyası) eşyalar odadan çıkarılır. 
  • Koltuk, kitaplık, büyük tv ünitesi gibi mobilyalar odadan çıkarılır. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir. O nedenle boyanacak alan belirlenir. Ardından o alana en uzak noktaya mobilyalar taşınır. Mobilyaların üzeri önlem amaçlı örtülür. (Özellikle de tavan boyanacaksa mobilyalar korumaya alınır.)  Eski kumaşlar, naylon ya da benzeri malzemeler bunun için yeterli olacaktır.
  • Profesyonel kişilerce yapılan badana ve boya işleminde yapılması gerekenler size söylenecektir. Ancak zamandan tasarruf etmek, işinizi daha kolay kılmak adına bu hazırlıkları önceden yapabilirsiniz. 
  • Boya işini kendiniz yapıyorsanız zemini çok fazla kirletmemek adına koruyucu önlemler alabilirsiniz. Boyama esnasında etrafa damlayan boyalar gözden kaçtığı takdirde kuruyup çıkması güçleşir. O nedenle hızlı davranıp nemli bir bez ile silinmelidir. 
  • Kuruyan boya lekelerini çıkarmak için sivri kenarlı alet yardımı ile yüzeye zarar vermeden kazımanız gerekebilir.

Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala

İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir