Banyo evimizdeki en çok kullandığımız alanlardan biridir. Bu yüzden de en temiz şekilde kullanmamız gerekir. Oluşabilecek bakterilerin ve mikropların ortadan kaldırılması için banyoların, titizlikle temizlenmenmesi gerekiyor…
Derinlemesine Banyo Temizliği Nasıl Yaparsınız?
Öncelikle fayansları temizlemenizde fayda var. Fayansların arasındaki boşluklara ‘’derz’’ denir. Bu boşluklar çok küçük olsa da çok fazladır. Pis olması durumda banyonuz kirli gözükebilir. Bir diş fırçası alıp onu çamaşır suyuna batırıp bu aralıkları temizleyebilirsiniz. Lavabolar, temizlenmemizi sağladığı gibi bakteri yuvaları da olabiliyor. Buraların iyi temizlenmesi çok önemli. Bakterileri yok etmek için en doğru çözümlerden biri anti bakteriyel bezlerdir. Lavabonun giderinin temizlenmesi için karbonat ve sirke de diğer çözümlerden…
İşe banyonuzdaki çöp kovasını temizleyerek devam edebilirsiniz. Çöp kovanızın içindeki torbaları sıklıkla değiştirmeyi ihmal etmeyin. Çöp kovasının çok uzun süre kirli kalması bakterilerin üremesine sebebiyet verir. Çöpü temizledikten sonra kovayı dezenfekte edin ve durulayın. Bunu için sirke kullanabilirsiniz. Sirke ve ılık su ikilisiyle çöp kovanızı bakterilerden koruyabilirsiniz.
Yaşamın Yoğun Temposuna Ayak Uydurmanızı Sağlayacak Pratik Çözümler – Ustala
İlanınızı Ustala’ya ekleyin ve hızlı hizmet için doğru ustaları hemen bulun!
Duşakabin veya küvetlerinizde küfler varsa bunları temizlemelisiniz. Küvetlerinizi, çamaşır suyu, oksijenli su veya sirke ile ovalayabilirsiniz. Bu size etkili bir temizlik sağlayacaktır.
Havlulukları temizlemeyi de sakın atlamayın. Burası da bakteri yuvalarından bir tanesi. Havluluları çamaşır suyuyla yıkayın. Sonrasında güzelce durulayın.
Eğer küçük çocuklarınız varsa onların banyo oyuncaklarını da temizleyin. Bu oyuncakların temizlenmesinde yine sirke ve ılık su kullanabilirsiniz. Böylece oyuncakların üzerinde bakteri birikmemiş olur.
Banyonuzun Daha Uzun Süre Temiz Kalabilmesi İçin Önerilerimiz
Banyonuzun dağınık olup olmaması sizin elinizde. Dağınık ve içinde çok fazla eşya bulunan bir banyo çabuk tozlanır ve kirlenir. Bu dağınıklığı önlemek için sepetlerden ve düzenleyicilerden faydalanabilirsiniz. Kişisel bakım malzemelerinizi temiz bir kutuda saklayabilirsiniz. Bu da çabuk tozlanmamasına yardımcı olur.
Banyonuzun düzenli olabilmesi için çok gözlü banyo dolaplarını kullanabilirsiniz. Temizliği sağlamak adına aile bireylerinizle diş fırçalarınızı aynı düzenleyiciye koymaktansa farklı düzenleyicilere koymanızda yarar vardır.
Kimyasal maddelerin dışında doğal malzemeler de kullanabilirsiniz. Örneğin çok fazla çamaşır suyu kullanmaktansa sirke kullanmanız sağlık açısından daha iyi olur. Bakteri öldürme özelliğinden dolayı da daha kalıcı çözümler sunar. Kireç çözücü yerine limon kullanılabilir. Karbonat ve soda da çok fazla kullanılan doğal banyo temizleme malzemelerindendir.
Banyonuzu temizlik sonrası bol bol havalandırmanızı öneririz. Deterjan ve çamaşır suyu kokularına uzun süre maruz kalmak size zarar verir. Temizliğin kalıcı olması için de banyoyu havalandırmak çok önemlidir.
Hadi, işlerinizi kolaylaştırmak için Ustala Mobil Uygulamamızı deneyin!
Uygulama aracılığıyla, ihtiyaçlarına uygun ustaları kolayca bulabilir ve iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca, uygulama üzerinden ustalara iş talepleri gönderebilir ve hizmetler için teklif alabilirler. Ustala.com mobil uygulaması, hizmet arayanların ihtiyaçlarını karşılamak için kesinlikle kullanmaları gereken bir araçtır.
Banyo Tuvaletini Nasıl Temizlemelisiniz?
Klozet, mikropların en çok bulunduğu bölgedir diyebiliriz. Cildimize direk temas ettiğinden bu bölgeyi çok titizlikle temizlemeliyiz. Tuvaleti temizlerken elimize eldiven takmalıyız. Üstelik burada kullandığımız temizlik ürünlerini, başka hiçbir alanda kullanmamalıyız. Yoğun kıvamlı çamaşır suları ve tuvalet bloklarını tercih etmek en doğru seçenektir.
Tuvalet temizliğinde öncelikle klozetteki kir ve lekeler temizlenmelidir. Klozetin oturağı kaldırılmalı ve iç kısmına iyi marka bir çamaşır suyu dökülmelidir. Tuvalet fırçasıyla çamaşır suyu yayılma ve sonrasında yarım saat kadar beklenmelidir. Sonrasında klozet kapağı antibakteriyeller ile temizlenmelidir. Bu işlemler sırasında su haznesini de temizlemeyi unutmayın.
Tuvaleti temizlerken alternatif temizleyicilerden biri sirkedir. Klozete birkaç bardak sirke döküp sonrasında tuvalet fırçası ile temizleyebilirsiniz. Bu basit işlemi sık uygulamak kir ve tortuların oluşumunu da büyük ölçüde önler.
Tuvalet taşınız sararmışsa bunu beyazlatmanızın bir yolu var. Tuvaletin içine köpüklü bir çamaşır suyu döküp sonrasında yarım saat bekletin. Ayrıca, lekeleri amonyaklı krem ile ovmanız da doğru bir çözüm yolu sağlar.
Serkan Aydın, konusunda uzman bir peyzaj mimarıdır. Blogunda bahçe düzenlemeleri, dış mekan tasarımları ve sürdürülebilir bahçe önerileri sunuyor.